Tuesday, December 29, 2009 7 Coretan

#57 ♥ Hari Ke Dua~ Workshop penjanaan Idea ♥

Salam......
Pejam Celik..Pejam Celik... hari ni da masuk hari ke 2 da aku ikuti " Idea Generation WorksHop" by MDEC.....
Alhamdulillah.. banyak ilmu yang aku pelajari dalam WorkShop ni.....

Selama 2 Hari aku xsempat nak update Blog, Update entrY terbaru..JUST Copy Paste je pasal Undian..hahahhaa... da 3 EntRy pasal Undian STIAP hari...aku pon da naik Boring da tgk..ish3....
Kalau aku as OWNER ni da naik BORING...Korang sume apatah lagi.. BtoL tak???? xyah tiPula... sure btol Punyeee... tambah lak mesti da bosan nak layan Kerenah aku..asyik duk suh KORANG Vote aku aje... hehehe.....
pape Pon Thnks ye kawan2 sekelian..... Usaha Korang sume MengKLIK amat aku hargai...hargai sgt2...... Walaupon Rank aku skrg ditangga ke-4.... huhu..amat sedih rasenyee.. ada lagi masa 2 hari tuk mencari pemenang..... aku xsempat nak mengempen daaa... siang2 aku bz ngn workshop ni... mlm2 mata aku mengantuk + tenet sLow sesgt daa.. susah nak mengemPen... Hope aku menang gak wpon bukan yg 1,2, 3 pon jadi la... nak menang..wawawaaaa...
Jangan Putus asa Tuk VOTE for no.11.Ehan yeaaa... macih2..

"Dah2.. cukup2 la Promote tu EHAN oiii"

sebenor2 nye aku nak bercrite pasal seminar aku ni... ish3..ok stat ngn awal2 ag...
dapat surat tawaran Kursus:...
Mintak maap lerrr.. xley nak amik gmbr surat twran tu sbb..sob3.. enset aku ,aku hantar repair kat kedai, 2 hari ag baru ley amik daa.. nak scan aku mls (*sbb aku xde scanner)....

surat tu cmni lerr
**************************************************
Norihan Bt Hamzah

Saudari,
TAWARAN KURSUS: IDEA GENERATION WORKSHOP

Adalah saya,bla bla bla.. sukacita dimaklumkan bhwa Jabatan Keusahawanan,Biro Inovasi & Perundingan (BIP) dengan kerjasama Multimedia Development Corporation (MDeC) akan menganjurkan program seperti tajuk diatas

2. Butiran sprt berikut :

Tajuk : IDEA GENERATION WORKSHOP
Tempat : Bilik Seminar, Biro Inovasi dan Perundingan (BIP) UTM Skudai, Johor
Tarikh : 28-30 Disember 2009 (Isnin-Rabu)
Masa: 9.00pagi - 5.00 Petang
Anjuran:Jabatan Keusahawanan,Biro Inovasi & Perundingan (BIP) dengan kerjasama Multimedia Development Corporation (MDeC)

**************************************************

dah la..tu aje la..penat nak tulis...hehehe...

ada task yang kene diselesaikan....

TASK : 20 Bisnes Idea yang terkumpul + Technology terkini + guna kaedah Mind Map + Brain Storming + SCAMPER + Check product Market........
kene siapkan..sok kene bentang daaa... n came ouT wif 3 Bisnes Idea dat yang BAGUS a.k.a Bukan SS (Syok Sendrik)
....... ehan boleyyy.. yeahhhh.......
esok smbg ag eaaa......
Monday, December 28, 2009 3 Coretan

#56 ♥ KAWAN2 GENGBLOGGER~MINTAK KERJASAMA SUME ♥

Salam undi la UDACUN

sila klik sini

http://shawlsayucinta.blogspot.com/2009/12/undian-dibukajom-undi-mereka.html

tgk yang sebelah kiri
pastu
klik
no.11.Ehan
n VOTE
undi UDA

11.EHAN


Jangan lupe yea kawan2..... Mula2 undi dulu 11.Ehan
pastu lau nak usha awek2 yg cumeL2.. baru boley... tp undi dulu.. hahahahaha.....

p/s: KEjam tak ayat uda ni?? agak2 betol tak cara ni?? lantak ler.. hehehe.. tp uda cumeL kann??? hik3..... tq sume
Sunday, December 27, 2009 7 Coretan

#55 ♥ KAWAN2 GENGBLOGGER~MINTAK KERJASAMA SUME ♥

Salam undi la UDACUN

sila klik sini

http://shawlsayucinta.blogspot.com/2009/12/undian-dibukajom-undi-mereka.html

undi UDA


11.EHAN


Jangan lupe yea kawan2..... Mula2 undi dulu 11.Ehan
pastu lau nak usha awek2 yg cumeL2.. baru boley... tp undi dulu.. hahahahaha.....

p/s: KEjam tak ayat uda ni?? agak2 betol tak cara ni?? lantak ler.. hehehe.. tp uda cumeL kann??? hik3..... tq sume
6 Coretan

#54 ♥ KAWAN2 GENGBLOGGER~MINTAK KERJASAMA SUME ♥

Salam......
hehehehe..jgn terkejut ye ngn entry uda hari ni.... sajeje... uda nak mintak kerjasama sume bleh takk???
sume2 la geng blogger..pleaseee.. hehehe...
Boley takk?? Boley la eaaa......
abg2..
kakak2...
Tuan2..
puan2....
cik2...
incik2....
adik2...
makcik2....
pakcik2...

n mane2 makluk yang berada lam GENG BLOGGER ini..
UNDILAH UDA eaaa.. UNDI LAH UDA... NO 11 yeaa...

CAM AF la PLAK rase.. hehehehe..pleaseee.... pleaseee.. mrayu2 da ni.....




SILA ke entry ini yeaaa......
http://shawlsayucinta.blogspot.com/2009/12/undian-dibukajom-undi-mereka.html

TAPI uda xtau cmne nak undi ler.... pelik2.. uda xtau lerr..kamu2 sume tlg tgk sesame..... myb kak ayu lum letak ag POOL yang kak ayu cakap lerr.. so... kawan2..sila2 la tgk link kat atas ye.. mane tau esok2 kak ayu letak kee.. SILA2 yeaaa....
UNDI ANDA AMATLAH DIHARAPKAN...hehehe... Pleaseeee........
sume2 kasi ler UDA MENANG..hehehee... harap sgt2 ni......

k.ayu tulis cmni :"So kepada semua bolehla mengundi mereka di POOL kat sebelah ek.Nama mereka mengikut turutan pada nombor di gambar.So pilihla dengan adil dan saksama ya.."

tapi uda xjumpe pon POOL tu skrg ni.. myb esok ade kot pool tu..kak ayu lupe letak agaknyee...


p/s: time kasih pada yang mengundi UDA... undi anda amatla berharga bg uda.. hehehehe... sayang korang sume... sila2 ..jgn malu jgn segan...
Saturday, December 26, 2009 3 Coretan

#53 ♥ Andainya Perempuan Tahu~ ♥


Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat (prihatin)

Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.

Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita.

Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.

Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita…

Lelaki memang dilahirkan dgn perasaan yg kuat terhadap wanita..sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool.

Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!

Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.

Bila lelaki cakap..”Emm..tengoklah dulu”..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.

Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.

Kebanyakan lelaki yang nampak ‘desperate’, datang dari sekolah all boys!

Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.

Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini… Kadang2 lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.

Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan ‘flirting’ dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada seorang teman wanita yang istimewa… yang lain hanya kawan

Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu menyedari… maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja… .Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!

Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.

Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti…

Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita.

Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan.

Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yang hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!


p/s: Aku pon xbrape tahu ttg lelaki..tapi.. aku kan cube utk setia padanya.. aku xkan buat apa yg die xsuke.. aku syg die..aku syg die.. syg sgt… maafkan i kalau i ade lukakan hati u… semua perempuan xsama wlpon mereka sama jantina… :D

4 Coretan

#52 ♥ Fahamilah WANITA ♥


Jangankan lelaki biasa,nabi pun terasa sunyi tanpa wanita.
Tanpa mereka, fikiran dan perasaan lelaki akan resah.
Masih mencari walau ada segalanya. Apa yang tiada dalam syurga?
Namun adam tetap rindukan hawa.

Dijadikan wanita daripada tulang rusuk yang bengkok.
Untuk diluruskan oleh lelaki.
Tetapi seandainya lelaki itu sendiri tidak lurus,
Mana mungkin kayu yang bengkok menghasilkan bayang yang lurus.
Luruskanlah wanita dengan jalan yang ditunjuk oleh Allah,
Kerana mereka diciptakan sebegitu rupa oleh Allah.

Didiklah mereka dengan panduan darinya. Jangan cuba menjinakkan mereka dengan harta, kerana nantinya mereka semakin liar. Janganlah hiburkan mereka dengan kecantikan, kerana nantinya mereka akan semakin derita. Kenalkan mereka kepada Allah, zat yang kekal. Di situlah punca kekuatan dunia.

Akal senipis rambutnya,
tebalkanlah ia dengan ilmu.

Hati serapuh kaca,
kuatkanlah ia dengan iman.

Perasaan selembut sutera,
hiasilah ia dengan akhlak.

Suburkanlah ia kerana dari situlah nantinya mereka akan lihat nilaian dan keadilan Rab.
Bisikkan ke telinga mereka bahawa kelembutan bukan suatu kelemahan.
Ia bukan diskriminasi Allah.Sebaliknya di situlah kasih dan sayang Allah…

Wanita yang lupa hakikat kejadiannya,
Pasti tidak akan terhibur,
dan tidak akan menghiburkan.
Tanpa iman,
ilmu dan akhlak,
mereka tidak akan lurus,
Bahkan akan semakin membengkok.
Itulah hakikatnya andai wanita tidak kenal Rabbnya…

Bila wanita menjadi derhaka,
pasti dunia lelaki akan menjadi huru hara.
Lelaki pula janganlah mengharapkan ketaatan semata-mata!
Tapi binalah kepimpinan.
Pastikan sebelum wanita menuju ilahi,
pimpinlah diri kepadanya.
Jinakkan diri kepada Allah.
Nescaya akan jinaklah segala-galanya di bawah pimpinanmu.
Janganlah mengharapkan isteri semulia Fatimah Az-Zahra’
Seandainya dirimu tidak sehebat saidina Ali karamallahuwajhah.

p/s: ~ Kita saling memerlukan~ :D

Friday, December 25, 2009 4 Coretan

#51 ♥ Contest Shawls@AYUCINTA > Pakai Shawls Sambil Buat Muka Comel. ♥

Salam...
Sempena Hari Christmas ni.. saje nak buat penutupan contest bg kak Ayu... hehehe.. actly da lame da tgk contest kak ayu ni pasal pakai shawls smbil wat muke comel...
tapi xtau nak letak gmbr ape..tu yg dr aritu ag menunggu2 bile nak buat

oleh sbb tarikh tamat contest arini
*****************************
Tarikh: 25 Disember 2009
Masa:12 tgh malam.. so...
*****************************

mmg pulun ler buat ni

Pic yang ehan pertaruhkan ni



Shawls@AYUCINTA mmg best la.... mcm2 shawls ade.. teruje sgt2.. nnt nak beli..nga usha2 ni smbil ajak mmber2 same..JOM KITA KLIK BLOGSHOP Shawls@AYUCINTA. http://shawlsayucinta.blogspot.com


agak2 pelik ke tak pic ni??? cAM muke malu-malu arnab aje.. ngeee...
muke ngn buat mulut cumeL gtu... haha prasan la ko ehan oii... kikiki
gaya cam ade EMAS stongkol lam mulut smpai tutp mulut rapat2 ketat2..hehehe...... pape aje la..
heheheh..
akak, boley menang tak ni?????


xpe la.. menang xmenang len cite.. yg penting best ley enjoy2..bercontest2.. cari2 kawan baru.. teman tapi mesra... tgk2 shawls.. buley beli shawls... xpenah ag beli shawls dr kak ayu ni.. mmg berminat but lum smpai seru nak beli ag... hehehehe.... nnt eaa mmg nak beli pon.. tggu masanya.. tgk2 usha2 je dulu...


p/s: kak ayu... tudung yang ade bunga2 kat kpale tu cntik lerr... mane akak beli??? lau ade jualkan la kat blog eaaa... cumeL..suke2..nak2...
4 Coretan

#50 ♥ GENG BLOGGER : Keluarga Bahagia ♥

ngeeh3x....
Salam semua....

aku saje nak buat lagi TagLine tuk geng Blogger ni... aritu tertekan tagline yang ni plak wlaupon sbnrnyer xde kaitan pon.. ni baru betol2 aku masuk Contest PERTANDINGAN CIPTA TAGLINE

Jom Kawan2 JOIN GENG BLOGGER ni.....


caranye mudah aje yeaa....
Bukak IE xpon MOZILA xpon pape la PELAYAR tuk bukak URL www.gengblogger.com
Lepastu korang tgk aje la eaaa....

ngeee... Korang Daftar la... daftar sume blog yang korang ade... lau ade seploh pon boley ajee....
pastu Login ke GengBlogger.. opastu boley la Ping Blog Anda...
acttly ping entry sbnrnyee..hehehe


Amcam?? senangkann????
Kalau korang da masuk website ni tentu korang tau nye cara2 nak buatt..hehehe.. tgk banner pon kompem da tau kann.....

Ha..ni interface gengblogger la... ceitt da mcm nak wat modul da... almaklum la skrg ni aku ngah mengarang MODUL2 yang sepatutnyee... sila2 la lawat eaa.....

Ni bende yang aku ngah Join skrg.. cipta TAGLINE...hehehe.. Bagi Uda menang eaa.. kikikiki...

aku just nak gtau kelebihan2 korang join gengblogger ni la

1. Naikkan traffic korang r... bygkan skrg da beratus2 da join.. ntah2 da beribu aku pon xtau la sbb kene tnya TUAN RUMAH dulu.. BEN sila jawab da bape owg da ???? yang aku tau aku nyer id 400++..hehehe

2. Naikkan earning nuff korang la.. da kawan asyik duk klik2 ajee.. tp nuff aku xnek2 ag daa... klik2 same yea kwn2

3. kat cni yang plg utama korang ley ping blog korang.. jd sume akan tgk r.. walaupon xbace tp dowang tgk.... aku bace wokeyyy...ngeee

4. ade jugak forum kat cni.... boley la nak kasi pndpt ke.. nak berhujah ke..xkesahhh...

5. ade jugak chat... wahh.. yg ni la bgs.. menghilangkan kesunyian n kesepian korang r... same cm aku yg ngah sunyi sepi.. so.. chat le keje... boley jumpe mcm2 makhluk kat sini....
ade org2,hantu2,color,bende2, n mcm2...hahahaha....
cth: BEN, HANTU, X,Y,Z, ARC, Ungu,Pink. Oren, Purple, UDACUN, MUKADALAM, LAGENDA dll (jgn mare aku xtulis nama2 kowang..bnyk sgt daa) ... kikiki.. mcm2 la dowang ni

6. dan mcm3 la... BERBALoI2... korang meh la join eaaaa.......



p/s: Boley tak promote cmni tuan TANAH???
6 Coretan

#49 ♥ HPon Ku....wawawaaa.. ♥

♥ Henset aku♥
Sedihnye hati ini... smlm spnjg dr Tghhari smpai la ke tgh malam aku xdpt 1 msj pon dr sesiapa.... agak pelik la kan sbb evryday akan dpt msj.. even dr MAXIS skali pon..huhu.. tp time tu aku rase agak pelik.. nape sunyi bebenor hnset aku????
Nape kamu sunyi sepi wahai incik henset?? huhu... mlm tu kul 1am.. 'abg' aku call.... bising2 lak die... "Pesal xbls msj????"... aku lak bising skali.."lah cakap kite lak.. kite anta tp die xbalas pon... geramnyeee..."

Rupenye die da bls malah berkali2 lak tu.. tp tggu aku xrespon tu yg die call.. huhu.. i'm so sorry.. wawawaa.. pastu aku try gak anta msj kat tpon aku sndrik.. mmg xdpt lerr.. n aku cube tukar simcd masuk lam tepon lame aku... peh.. berpuluh2 msj smpai lerr sejak dr petang ag... mintak maap ler sume... huhu.. TEPON AKU NYATA DA rOSAK.. wawawaaa....
aku cube thnk +ve... myb esok boley kot.. but pg td..aku try gak pon cmtu gak same ajee.. cube reset setting... wawawaaa..sume same la.. cube downld tuk mms n sume.. xdpt.. sbb mms nyer setting kan msuk melalui msj.. mmg xmsuk lerr... sedehhhhh sgt2...

nak kene g hantar kedai tu balik.. seb bek ade waranty ag.. xhbs ag sthun.. huhu.. tapi arini bukak ke?? christmas ni..... esok2 la... huhu.. sedeh sgt2 ni... pakai la hpon lame aku tu yg xde fungsi sgt kecuali tpon, msj,game... adoi,... sbar ehan.. sabar........
Tapi.. nak pakai cmera, radio.... uwaaaaa....

(28-30Dis 2009) Isnin-Rabu (ade seminar usahawan lak)..
(1,2 Jan 2010) Jumaat-Sabtu (g KL jumpe Usahawan lak-ZUL DESIGN)

nak snap pic.. wawawaaaa.... lau anta kat kedai skrg maunye kene tggu 2,3mggu baru dpt balik.. cmne niiiiiii... adoiiii.. sakit otak aku.... cmne aku nak buat???? huhuhu..... wajar kah aku tggu sehingga 2,3 mggu dulu baru anta???? kene pakai hset lama la... hset ni wat dgr radio ngn amik gmbr aje.. adehhhh.... nak pitammm aku...huhuhu
4 Coretan

#48 ♥ CANDID PHOTO CONTEST ♥

AKu Join contest lagi.. hehehe.... kali ni contest pasal candid PHOTO lak... hope menang la eaa.. smbil2 suke suki ni... hahahaa.... cam bst ajee... bile lak aku nak wat contest sndrik eaa???? tgu yeaa.. masanya akan TIBA... wokeyy...

ni BAnneR contest ni.. Sila KLIK banner kalau nak tau syarat2 nyerr.. credit to TUAN RUMAH sbb bg aku Join contest ni....

Pic yang aku PertarUhkan
Pic ni diambil time kitorang berempat melawat taman Merdeka Larkin ni.. saje jalan2 amik angin+bergambar+release tnsion... time ni tgk ade buaian yang cmni.. pe lagi aku ngn brani naik ler..hahaha.. mmber aku tu lak ley mendajalkan aku ngan cube menggerakkan buai.. mmg aku jatuh ler lepas tu.... hahaha.. tanpa disedari... mmber yg sorang ag duk men candid gmbr kitorang ngah bermaen2..hahahaa.. cun jugak..... well mmber yg ag sorang ni ag tua dr kami.. so... die xamik bhgian lerr... hahahaa.... jg cmrewoman la eaa..... MISS all the moments.... sayang u all la.. winduuu...


p/s: ley menang contest takk??? hehee...
*****dah pikir ke nak kasi adiah ape???..
Thursday, December 24, 2009 8 Coretan

#47 ♥ Timbang Berat BLOG??? ♥

hehehe... terkezut gak mule2 aku tertgk blog2 dorang....
BLOG pon ley timbang BERAT eaa??? ingatkan just BERAT BADAN aje.....
sayur2, ikan2, n bende2 alah tu aje yg ley timbang.. ni BLOG pon jadi jugak eaaa..... cara nak timbang??? senang ajeee.. KORANG letak laptOp korang atas penimbang.. da jadi daa....

Opss.. tu TIMBANG LAPTOP daaa...
wokeyy... cni nak cite.....

tadi ade Blogger2 jalan2 kat blog aku n tgglkan jejak (chat).. so aku pon walk ler balik.. cr2 jejak tadi..hehe.. n tertgk ler yg dorang ngah wat timbang BLOG daaa.....
STARTING drpd blog ni la yang aku tgk la.. http://eiysya.blogspot.com/.. credit tuk TUAN PUNYER blog eaa sbb aku ley kongsi ngn owg len lak..hehe..
so... dr die nyer blog.. link2 baru jumpe la empunyer PENIMBANG.....

SILA-sila klik DISINI utk menimbang blog anda...



ni blog aku yang nak ditimbang daa....


ha.. ni plak resuLT yang aku dpt dr PENIMBANG
hehe.. maknenyerr.. da lebih 100kb tuu.. tapi Loadnye ok ler laju la jgk kann... heheh.. kire ok la... sO?? cmne ngn Korang lakk?? aku takut nnt size da BeratUs2 KB daa.. kang OVERWEIGHT susah loo.... hehe




******************
ku menyeru supaya anda timbang berat blog masing² di sini.. free jer.. barang siapa berat blog dia melebihi 100kb.. hehe..... jika berat blog anda melebihi had ini.. sila buat bedah siasat ke atas template anda dengan kadar segera.. buang la lemak² berlebihan aka widget dan javascript yang khidmatnya kurang diperlukan tu..

*****************


Pesanan penaja :
"It is estimated that if a page doesn't load within 5-8 seconds you will lose 1/3 of your visitors. So if your website speed is slower than that perhaps you should revise your design, site structure or just move to a faster server."
5 Coretan

#46 ♥ Cenderamata Dari UK ♥

Tadi Tepat Jam 1.11pm... Tutt..tut.... (msj berbunyi).. Mesej drpd INCIK ROSELY (lecturer aku daa)..

incik rosely: "Awak katner?"
aku: "Saya kat kolej ni, Np? Nk jumpe sy ekk? Nak sOurvnr dr UK"
incik rosely: "Iyer ler, dtg bilik aku, 207-05, amik coklat awak. Cepat sket, aku ader meeting kul 2"
aku:"Tunggu saya dtg :P"

hahahaha.. babak2 msj kami... so.. dgn tanpa segan n silu aku pon pegi ler Fakulti..jumpe my lectrr..hehehe.... nak sourvnr dr UK punyer pasal... yummy.... Thnks ye Incik Rosely.. len kali bg lagi eaaa....

ni SouRvnr dr UK yang aku dapat...Yeahhh
♥ Key-Chain ♥


♥ Pelekat Magnet ♥

♥ Coklat-yummy cedapp ♥



p/s: thnks ye incik..len kali bg lagi eaaaa...
Wednesday, December 23, 2009 0 Coretan

#45 ♥ CONTEST:pja,belikan saya souvenir Turki!! ♥


wawawaaa... nak masuk jgk contest ni.. hehehe.
Jadi ngn tanpa segan Silu..saya Pon mula la menyebOk kan diri anta jugak..hehehe

tgk2 ape yg Pja nak::::


syarat-syarat.
1. Buat entri dgn tajuk yg sama atau tajuk pilihan hati;)

2. Letakkan banner dan link blog ini di entri kamu

3.Letakkan banner contest di side bar dan link ke blog ini(bukan entri ini)

3. letakkan gambar kamu bersama ibu.
Gambar berdua ataupun collage seperti di bawah diterima. Bilangan gambar tidak menjadi isu, setiap blogger ( satu atau banyak gambar) dikira satu penyertaan.ie:suka hati nak letak berapa.


♥ Saya Sayang Mak Saya ♥

terima kasih emak, keranamu aku di sini!

4 Coretan

#44 ♥ Windu My Pet ♥


huhu..miss U all my PET.... sume da xde... my mum da xkasi bela... ade yang da mati... ade yang aku kasi kat owang... BG ANAK kat ORANG.. korang yang amik anak aku tu..jg leklok eaaa.. wat cm anak sndrik..huhu... ade 3 ekor yang TERAKHIR adikku JUAL kat kedai hamster.. die jual time aku xde kat KG.. wawawaa.. da la hasil jualan pon dikebasnyer..ish3.. hamster aku lak dijual.. alasan: xde owg nak jg hamster aku tu... huhu.. cedey2....
actually aku nak bela lagi ... tp my mum larang SEKERAS2 nye xbg da aku bela... wawawaaa...
menatang ape lagi yang boley aku bela??? huhuhu..cedey2....


♥ Anak2 hamsterku ♥
♥ dowang wat drama lak ♥



p/s: aku suke bela binatang2 kecik cmni.. suke tgk dowang men2.. n hiburkan hatiku... windu nyerr... nak bela ape ag eaaa??? korang ade idea takk??? pe binatang yg korang nak aku bela???
10 Coretan

#43 ♥ BZ buat MODUL ADOBE PHOTOSHOP ♥

Aku kene menjalankan KEWAJIPANku ini.. huhu.. next week (31 Disember 2009).... aku kene mgaja budak2 ni ADOBE PHOTOSHOP.. budak2 praktikal 2org.. n anak2 bos 3orang kot... aduhh.. photoshop xkan ler korang xreti?? rate2 budak2 U n budak2 skolah n budak2 xskolah reti mengedit pic ntah ape2.. especially si ZACK..hahaha.. ZACK jugak yg kene (joke aje ZACK).... yela ngn entry terbarunyer td aku tgk CINDERELLA 2010.. hik2.. comei la plak tgk kartun tu...

dah2 berbalik pada yang asal.... nak xnak... aku kene la wat MODUL tuk dorang.. aduhh.. company aku ni... ingatkan suh aku ngaja MODUL da ade.. tp haprak langsung xde.. wawawaaa.. buku2 ADOBE PHOTOSHOP ade r.. versi OMPUTEH.. aku nak kene ngaja budak2 melayu... nnt kene ngaja budak2 lepasan SPM.. da felda ag tu.. so.. aku kene la MIX kan bahasa... buat MODUL lam BM la.. senang dorang nak paham nnt.... (BAEK CIKGU)..hehehe....

aduh pening2 nak mulakan ngn ape ea dulu... ha.. btol2... kite stat ngn Kenal Tool2 dulu eaa.... ni duk tgk2 pic2 yang aku edit zaman dulu kale.. saje nak tunjuk hasil pakai adobe PhotoshoP...
wokey tak?? cube tgk2 eaaa....

♥ Kembar Dua ♥

dari ape yang aku sndrik nampak.. ade la cacat cela jugak lerr.. nampak ler hasil kerja tgn aku yang xhalus..hehehe


♥ Kembar Tiga ♥

Ini pon sama.. ade terkantoi sikitt.. aduhh.. kene haluskan lagi lerr


♥ Tugu Negeri Kelantan ♥

Aku paling suke pic ni.... Ni la kawan2 baek+rapat(aimi,aku,alia,ajune)... kami berempat memang rapat.. Pic ni kami snap time g JALAN n BERGAMBAR kat Taman MerdeKa LARKIN... cantik tempat ni.. mmg sesuai tuk jog n bergmbr n ... Area ni sume negeri ade... tp aku pilih NEGERI KELANTAN ler.. sbb aku anak KELANTAN..hahaha...padan muke dowang sume kene ikut aku.... jadi tugu cam BEST aje... aku ler yang over smbil BERDIRI...hahahaa... Pic ni kami snap pakai TIMER yeaaa... sweet gtuu... hahahaha
urmm..skrg masing2 da keje n haluan berbeza... xpe la.. nnt ade mase kite jumpe ag ye sume.... Love U all..


p/s: cmne?? ok tak pic2 yang di edit pakai photoshop ni?? ley tak lau aku nak ajar budak2 ni cmni?? hehehe.. dah2 .. ehan continue ngn MODUL tu.. ntah bile la nak siap..hehehehe...
2 Coretan

#42 ♥ surat buat ayah ♥

Kisah ini terjadi disuatu pagi yang cerah....
mungkin tidak begitu cerah untuk seorang ayah yang kebetulan memeriksa bilik tidur anak gadisnya...yg berumur 18thn

Dia mendapati bilik itu cukup kemas dan rapi, dengan sekeping sampul surat yg bertuliskan untuk ayah diatas meja bacaan.. perlahan dia mula membuka surat itu...
--------------------------------------------------------
Ayahku yg tercinta,

Aku menulis surat ini dengan perasaan sedih dan sangat menyesal. Saat ayah membaca surat ini, aku telah pergi meninggalkan rumah.
Aku pergi bersama kekasihku, dia lelaki yang baik, setelah bertemu dia..ayah mesti setuju
walaupun penuh dgn tatto2 ganas ditubuhnya,

Dia sudah cukup dewasa walaupun belum begitu tua (aku fikir zaman sekarang 42 tahun
tidaklah terlalu tua).

Dia sangat baik terhadapku, lebih2 lagi dia akan jd ayah kpd kandunganku ini. Dia memohonku untuk membiarkan anak ini lahir dan kita akan
membesarkannya bersama.

Dia punya bisnes perdagangan extacy yang
sangat luas, dia juga telah meyakinkanku bahawa marijuana itu tidak begitu buruk. Kami akan tinggal bersama sampai mati memisahkan kami. Aku yakin bahawa para doktor akan menemukan ubat untuk AIDS jadi dia akan segera sembuh.

Aku tahu dia juga ada perempuan lain tapi aku percaya dia akan setia padaku dengan cara yang berbeza.

Ayah.. jangan risau akan keadaanku. Aku sudah 18 tahun sekarang, aku tahu menjaga diriku. Salam sayang untuk ayahku dan ibuku yg trcinta. Oh ya sebelum aku terlupa, berikan semua teddy bear dlm bilik ku ini untuk adikku yg sgt2 inginkannya......
----------------------------

keadaan si ayah bagaikan nk tercabut jantungnya ketika itu........lalu perlahan2 membuka muka surat kedua surat itu...dgn keadaan terketar2 si ayah membaca.......

PS: Ayah, .. tidak ada satupun dari yang aku tulis diatas itu benar, aku hanya ingin menunjukkan hal yg lebih mengerikan daripada nilai report kad ku yg buruk. Kalau ayah sudah menandatangani reportku diatas meja, panggil aku ya...Aku berada dirumah jiran sebelah jer.....




~BongeK btol... time aku bace td cam hmpeh ajerr..rase cm nak tembak ajee..ha2
0 Coretan

#41 ♥ Kisah Perompak Bank ♥



Seorang pencuri sangat pakar merompak bank di mana kepakaran utamanya adalah memecahkan kod rahsia pintu lemari besi. Ia selalu bekerja sendiri tanpa dibantu anak buah atau asistennya. Suatu ketika, ketika di tengah malam dia memasuki sebuah bank yang baru 1 minggu dibuka / dirasmikan. Sebuah lemari penyimpanan dengan nombor rahsia yang paling canggih berhasil dibukanya. Namun ia sedikit hairan kerana di sana tidak terdapat wang sama sekali, melainkan cawan-cawan berisikan puding warna susu. Ruangannya pun dingin sekali. Akhirnya ia memutuskan untuk memakan puding- puding tersebut sebelum membuka lemari besi lainnya. Kerana lapar ia habiskan semua puding di lemari besi pertama.

Lemari besi kedua berhasil dibuka, sekali lagi ia terjumpa puding dalam cawan-cawan plastik. Seluruh lemari ada 5 unit, dan kesemuanya berisi puding, dan ia menghabiskan banyak sekali puding. Namun ia dengan kekenyangan pulang ke rumah dan masih agak heran, kenapa bank itu tidak menyimpan wang sama sekali. Atau mereka memang sudah mengetahuinya akan dicuri? Aah biarlah yang penting aku kenyang serunya.

Keesokan paginya dengan setengah mengantuk ia terbangun kerena suara penghantar surat khabar memasukkan surat khabar ke dalam rumahnya melalui celah jendelanya. Sambil menguap dia membuka surat khabar dan terpaku melihat Head Line di halaman pertama dengan judul bertuliskan dengan huruf yang besar -besar.

"BANK SPERMA DIROMPAK"

p/s: aku cube gak cari gmbr cmne rupe bentuk BANK Sperma tu... yg aku jumpe cmni la..adoii... memang dorang wat cmni ke?????
"-tak-ada-ruang-privasi-bisa-juga-menjadi-bisnis-menarik-di-indonesia-hanya-saja-agak-susah-mencari-pemerahnya"

hahaha... saje aku post kan after terbace kat Syok.org..he3..lwk gilerr
Tuesday, December 22, 2009 4 Coretan

#40 ♥ Terkenang-kenang... ♥


Aku tetibe rase GumBira+hepi tgk pic ni.. duk tgk2... pastu trase gatal tgn nak Letak le plak..hahaha..
letak aje la...
kui3..... Korang nak ckap ape..ckp la...
TAHNIAH buat DIRIKU...hik3..
aku skrg ngah Menunggu utk GRAD MASTER la plak.. xsabar nak pakai JUBAH COKLAT la plak...erkk.. COKLAT tuk PHD lerr..hahahaha.. salah2...


ADE AKU KESAH????
bla..bla..bla...bla....
6 Coretan

#39 ♥ Tamat la sudah hari ini ♥


Alhamdulillah.......

Tamat akhirnya aku mengajar 3 orang budak ni .. ajar JOoMLa... hehehe.. aku pon xreti sgt lerr.. tp ok la jugak kann.... walaupon xbrape nak reti..hehehehe.....
Just ajar asas2 ajerr.. kalau nak lebey2... nak pasang extension ke ape ke... korang tanya2 la MR. GooGle yeee... hehehe,... akak xdpt nak tOlong sume..hehehehee....
Harap paham..kui3.......

so.. budak2 yang tu da diberi TUGASAN..
next week (selasa). nak tgk 1 website yang cun melecun n bgs tuk dipersembahkan.. (haha.. nak mengomen lerrr).... Siap sedia la kamu eaa.....

Next subjek yang aku kene ajar lak:
1. Adobe Photoshop-sape ade modul?? tlg bg ley takk???
2. Flash - sape ade modul?? kongsi2 lerr..huhuhu
3. ape ag eaaa???

yang len2 aku kene ngajar dak2 lepasan SPM kot....
1. introduction Internet (windows XP)-ajar stat drpd on kabel lagi..hahahaha..
stat-program file... sume laa
2. microsoft office -aku da ade complete module daa (beginner,intermediate,advance)..hahahaha
3. software2 yang best bg dorang la...

tu aje.. penat seyy....

p/s: nanti aku kene ajar cara nak wat BLOGSPOT kat budak2 (students mu bos)..hahaha cam pelik aje sbb ajar blogspot... hehehehee...
Sunday, December 20, 2009 6 Coretan

#38 ♥ InterNet terPakse di OFF sekarang ♥



Salam... huhu..haru biru..... aku terpakse offline buat seketika pada malam ni.... disconnectkan trus my CELCOM BEROKBAND.... kenapa??? kenape?? kenape??? anda tertanya2?? aku pon sama... huhu....
actually camni... esok aku kene MENGAJAR budak2 praktikal + sorg student (anak bos aku)....
mengajar dorang JOOMLA.... huhu.. jadi aku kene prepare ini malam lerrr.. buat planning siap2.. xmo jadi kelam kabut..... manual joomla da ade... tp aku kene testing sndrik mlm ni daaa.. huhu... pehh... kelam kabut la aku ni.. siang td mls nak buat... ha.. kan da kene... huhu... nak wat cmne...
ni la peel aku...


KEJE last minit... bile la nak berubah EHAN oiii....
wawawaaa.. ok la my fwenzz..... aku da kene out skrg.. kang makin lama.. makin xjadi keje aku.. bye2 my fwenzz.. muakss....


i lab U all

p/s: ape korang nak wat lau kelam kabut cmni???? adoiii
5 Coretan

#37 ♥ NOTTI-FACE GIVEAWAY ♥

aku da giler ngn contest daaaa... adoii... after tgk pic2 cumeL baby2 ni.... memang jadi teringin sgt2 nak masuk... hehehe.. nak baby sndrik.. hope baby aku cumeL n sgt2 cumeL cam mama nyer la..hik3....


wokey2.. da stat melalut da.. ni contest yang ke-2 about baby la aku masuk... tajuk contest
♥ NOTTI-FACE GIVEAWAY ♥


punyer la aku duk godek2 laptop aku cr muke noty2 anak sdare aku..hahaha.. akhirnyer jumpe jgk.. hik3.... wokey.... tgk syarat2 yang di perlukan


OKEH, DI BAWAH ADALAH SYARAT UNTUK MELAYAKKAN DIRI JOIN CONTEST NI....
sila klik disini [TUAN RUMAH]

* JADI FOLLOWER MAMA

* LINK BLOG MAMA TERUS KE BLOG ANDA

* SILA TEPEK BANNER KAT SIDEBAR YG DI LINK TERUS KE ENTRY INI

* STICKY MODE YE ENTRY ANDA SUME

* YANG PALING PENTING, SILA BUAT SATU ENTRY KAT BLOG MEMASING BESERTA

GAMBAR WAJAH ANAK ANDA/ANAK SEDARA/ANAK ANGKAT YANG PALING NOTTI SEKALI...

* UMUR LAYAK MASUK IALAH 5 BULAN -3 TAHUN SAHAJA MENJELANG AKHIR TAHUN 2009

* SILA BERIKAN NAMA ANAK & IBU/BAPA, TARIKH LAHIR DAN UMUR SEKARANG
SERTA CERITAKAN SERBA SEDIKIT MENGENAI GAMBAR...

* TARIKH TUTUP GIVEAWAY NI ADALAH MENJELANG MALAM TAHUN BARU 2010
IAITU PADA 31 DISEMBER 2009 JAM 12.00 MALAM...


♥ NOTTI-FACE GIVEAWAY ♥

Nama : Nur Adriana Zahra Binti Zaidin
Ayah : Zaidin Bin Hamzah
Mak : Zaleha
Tarikh Lahir : 30 Januari 2009



ini pic anak sdare aku... hehehe... kitorang panggil zara ajer.. lam pic ni.... aku tgk die da mcm nenek tua da.. kah3... (kakak aku ngutuk)....
budak ni nakal woo... tapi budak ni memang kebal la.. die xkan nangis walaupon sakit... tp lau sakit sgt2 baru die nangis... ngn sume org die ley masuk.. enjoy..hahaha.... campak je memane die xkesah... mak ayah tgl je memane pon xkesah.. senang jaga dak ni.. heheh.. lab u zara.. hik3....

p/s : aku da gile contest.... haha
1 Coretan

#36 ♥ CUTEST WITH NICE SMILE BABY CONTEST ♥

Hai kawan2 sume... Jangan Terkejut lak ek ngn entry kali ni... saje2 je... jangan terkejut n terkejut..
hehehe... saya BELUM kawin lagi.. belum ada baby lagi wokeyy.. tp TERINGIN nak ada baby sndrik.. adoii....

Ni actlly aku masuk contest ni mewakilkan My Brother n SisteR in Law aku daa... saje nak amik pic anaknyer jadi MODEL tuk contest ni.. boley kann?? Hope TUAN RUMAH (Owner contest) bagi ler penyertaan ni masuk n sekali gus dpt jadi JUARA.. yahuu.... insyaAllah.. AMinn.. hehehe

Ok2.. Lets Check Out

As a token of appreciation to my friends and customer, &ita Maternity would like to having a giveaway.

nak tahu lebih lanjut klik la banner kat bawah..terbuka pada ibu-ibu hahah w/pun aku lum jdi ibu tp aku pon nak join jugakkk...... Tuan Rumah sila bagi saya Join yeee...



'Create

Nur Adriana Zahra Binti Zaidin
Ini anak Perempuan wokeyy.. hehe.... ramai cakap muke dak ni cam baby boy..hahaha..memang lasak.. Umor dak ni da nak dekat setahun daa.... Jan 2010 genap la umo budak ni SETAHUN...

amacam?? korang rase cute tak baby girl ni senyum?? ade gaya ley menang tak?? hehehe... kitorang gelak bile tgk muke budak ni coz nampak taring cam DRACULA... kui3....
ape komen korang??? ade can tak??? hehehehe

p/s : aku teringin nak ade baby sendrik... hahahaha... Skrang anak sdare aku da 26 orang daa... bile la nak merase anak sendrik ni...
0 Coretan

#35 ♥ KU BERSERAH ♥


UMMI ARIZA
RM 17.90
ISBN: 978-967-5234-85-9
~464 hlm
Bahasa Melayu

Perkahwinan yang dirancang oleh keluarga bukanlah sesuatu yang mudah diterima oleh Safiyah dan Fahrin. Berat hati menerima keputusan keluarga namun atas desakan dan tidak mahu menyakiti hati keluarga, mereka bersetuju menerimanya. Safiyah berasa amat tertekan dengan kemahuan keluarganya . Amylia, kekasih Fahrin adalah satu-satunya wanita yang diimpikan menjadi suri hidupnya terpaksa berkorban dengan membenarkannya berkahwin walaupun tidak merelakannya.

Tarikh Terbit: 14 Okt 2009


Tepat jam 12.09 tengah Malam (20.12.09) akhirnya aku berjaya habiskan NOVEL ni.. KU BERSERAH...
NOVEL ni berjaya buat aku menangis... mengalir air mata.. memang xbrenti..huhuhu.. nape la hatiku mudah sgt tersentuh ngan NOVEL ni.. agaknya mungkin jalan critanya sama ngn roda2 kehidupanku tak... huhu... cume yang berbeza aku BELUM kawin.. tapi novel ni mengisahkan tentang perkahwinan 2insan cume perkahwinan atas satu perjanjian... kehidupan disebalik PERKAHWINAN di atas kertas sahaja...
Peh die nyer pelakon FAHRIN.... dan SAFIYAH... aku terasa diri aku di temat SAFIYAH...
asyik membuat lidahku Tersasul nak sebut FARHAN.... FARHAN.. FARHAN.... FARHAN.. siapa die?? kenapa aku tetibe teringatkan dia????


FARHAN : Orang yang hadir dalam hidupku.. hanya utk seketika (5month only)... tapi aku xley lupakan dia... kenape ye??? sbb aku sygkan dia.. but die sygkan aku tak?? adoii... sakit otak aku pikir... urmmm... dia sygkan aku? aku terasa cam dia xsygkan aku.. sumetime aku rase die sygkan aku.. ntah la... xpe la.. biarlah sume tu jadi kenangan... utkku lupakan amat sukar... biarlah semua tu jadi kenangan lam hidupku... dia skrg betol2 tgh bahagia dengan seseorang yang die syg... semoga dikau bahagia dgn M... xpe la... aku relakan tu sume.... sumetime terase nak tinjau jgk kehdupan u all.. but bile tinjau.. hatiku amat sakit... ya Allah... berikan aku ketabahan hidup...
dulu aku selalu saja nak sgt hilang ingatan.. sbb ape?? sbb aku nak buang semua kenangan yang menyakitkan hatiku ini... semua kenangan yang membuat diri aku sedih... aku xtau kenapa... PENGARUH tv n NOVEL punyer pasal la.. dulu slalu ade cite2 yang pasak hilang ingatan n sume la.. urmm... xpe la....

buat FARHAN: saya tau sumetime awak tgk diz blog... kalau awak terbaca.. urmm just nak wish u smoga bahagia slalu... saya tetap sygkan awak...
InsyaAllah sy akan jumpe org yang benar2 sygkan sy kelak... hope "dia" xkan kecewakan sy nanti..
saya da penat ngn semua ini.... penat.. penat....


p/s: Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat,
kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu.
Saturday, December 19, 2009 6 Coretan

#34 ♥ Thank Q so MUch ♥


hehehe... i'm so happy... why?? why?? why???

hehehe... td bace novel.. da azan n trus smyang n bukak fb jap... wow... my LECTURER
Incik ROSELY KUMOI.... Credit tO incik rosely... die kat UK skrg ni.. mlm kang die bertolak balik malaysia...

WELCOME to Malaysia
Incik.... bawak ole2 dr UK yeaa.. lau x bawak..jgn harap Malaysia nak KASI masuk..hahahha.... Joke!

He tag me on the SNOW yg die create namaku (Ann Ehan).. pehh.. hahaha..

Wah tangkap Jiwang ler plak...hahaha... thnks incik.... wow
entry beliau
"
Budak tak cukop umur, banyak songeh, aah, amik snow awak, selok ahh tengok pixca ni lol :P
"~thnks incik..TERHARUUU

teringat lak kat dis Song:

"Cinta Pantai MERDEKA"

Telah bertahun lama
Tenggelam arus masa
Di dalam ingatanku
Masih segar terasa

Terkadang aku sama
Mengatur bunga cinta
Keadaan memaksa
Kita terpisah jua

Andainya aku berdaya
Kan kucoretkan untukmu
Sebagai kenangan kita
Kan ku buktikan untukmu
Akan aku buktikan

( Korus )
Kuukir namamu
Di awang Gunung Jerai
Disaksikan laut daun nyiur melambai
Jauh pandangan permai
Di situ Tanjung Dawai
Terkenang peristiwa
Cinta kita terurai

Oh! Indahnya... peristiwa...
Cinta kita di Pantai Merdeka...
Oh... oh...

( 1 )
Masih ingatkah oh kekasih
Biarpun kini kau di mana
Namun dengarlah lagu ini
Cinta kita di Pantai Merdeka

p/s : hehehehe..terharu~
8 Coretan

#33 ♥ Ada apa dgn gambAr? ♥

Aku tgh bosan.. xtau nak watpe la... huhu.... Bos call pg td suh g Dengar Forum Usahawan kat DSI.. tp kakiku ini malas melangkah.. sbbnyer : xde mmber nak diajak.... huhu.. ajak memang da ajak..tp dorang xmo p.. wawawaaa.. aku xnak p sesorg.. SEGAN...MalU..
sejak bile aku jd PEMALU ni?? aduhh.... xpe2.... aku kene kuat..hehehe... Sori ye bOs.. sy xp...
but 28,29,39 dis tuk Kursus Usahawan nnt insyaAllah sy p.. wpon kesorangan....


"oit ehan, kate nak jd bsnswoman,usahawan.. ko kene kuat,jd xmalu..haha"~wokeyy

Sebab kebosanan sgt2 kat bilik ni.. aku duk men2 ngn sofTware edit pic ni...
phOtoShine... da berbulan2 duk men2 ngn software ni..still xjemu.. cayalah...

1

2
3
Hero Kg~anak2 buah ku
5
6. Jadi pembalut adiah..cun gak


7. DIa pon ade.. ini skandalku... hahahaha...AKU TETAP SINGLE & AVAILABLE..lalalalala


8
9
10
p/s: BOSANNNN...sgt2..huhuhu

♥ Jejaka dan Jelita ♥

 
;