Monday, February 22, 2010 6 Coretan

#130 ♥ DAnce & Senja Nan Merah ♥

20 feb 2010

aku p angsana.... wif my fwenz.. die ajak nak BADAN(Gedung Buku)...
aku ikut aje.. tp die yg p GEDUNG BUKU.. aku p merayau2 lam angsana...
pastu aku singgah kat UO.. hehe.. usha2 baju.. cam best aje.. ape ag.. sambar ler t-shirt lam 2 helai..
beli yg murah2 ajee.. dwet xbrape nak bnyk..
ni la baju yg aku beli... Ok tak???

+++++++++++++++

Baju aku BELI



+++++++++++++++

pas tu.. da abes tgk2 baju.. aku pon nak g ler kat BADAN tu.. tp tetibe bunyi bising2 lak kat stage(PENTAS)..
peh rupenye ade pertnjukkan kat ctu r.. ade org menari2 + menyanyi.. yeahh.. cam best lak..
haha.. melekat ler aku kat ctu.. cian my fwenzz.. shoping buku ler sesorg kamu eaaa.. aku nak layan pertnjukkan ni
nak tkg tak pe yg dowg mnari?? smpat r aku snap n record video..hik2... yeahh... layannnn
ade sowang penari tu.. encem woo.. tinggi lak tuu..cunn beb... hik3.. terpikat aku lak.. adehh
kalau kamu prasan.. org yg plg tggi n yg slalu aku zoom..hehe.. itu ler yg encem tuu

(Sowi la video xbrape nak cantekk.. pakai hpon murah ajee.. soNy W595)


++++++++++++++++++
1. tarian meow

2. maskot

3. tarian cina


4. video-nobody


+++++++++++++++++

pas tu.. kami pegi Danga Bay.. tgk matahari TERbenaM.. pehh.. cantiknyaaa...
Indah sungguh Ciptaan Tuhan.......

1. senja nan merah.......

2. Mentari ngah menyOrok..

3. da kuar da... hampir2 da blah tuu4. separuh lagi

5. suku aje lagi
6. cikit ajeee
8. Alhamdulillah.... Indahnya ciptaan Tuhan
9. Menikmati senja nan merah
p/s: aku suke pantai.. hutan... n tempat yang tenang.. aman damai hidupku...
2 Coretan

#129 ♥ Institut Jantung Negara ♥

Tempat: IJN (Institut Jantung Negara)
Masa:8am-5pm

Seperti biasa... tempat ulang alik kakak n abg ipar aku n aku juga... anak saudara aku operate jantung harini..
(17 Feb 2010).. Operation bermula jam 8.20am... tamat pada 12.00pm.. Alahmdulillah.. semua selesai...
sekarang budak tu da duk kat wad biase daa... InsyaAllah harap tiada lagi masalah kan berlaku... Hope hanya sampai
sni saja... ANak saudara aku ada sakit Jantung Berlubang.. tu pasal la operation tu dibuat...

yang aku nak bercerite.. pasal tanggungjawab aku as babysitter ... penuh onak duri... hanya Allah yang tahu...
aku harungi ngan hati yg ikhlas.. ini sekadar meluahkan n berkongsi utk semua... diari hidupku.....

anak saudara aku nik .. adik kpada eddy... umo lam 3 tahun lebey la.. ni pic die....

>>> siap berpakaian jeans+tshirt hijau<<<<<<<<


acctly kami bertolak dari rumah jam 7am.. n smpai kat ijn pkul 7.50am.. kakak aku da sedia menunggu kat IJN..
pepagi lagi kul 6am.. masak air.. tuk mandikan budak2 ni.. yg drjah 5 (Along).. n nik (3 tahun).....
siapkan diorang n br siapkan diri... aku pon xtau nape pagi tu xpakaikan pampes tuk budak tu.. aduh mmg pengalamn yg xley dilupakan la...
da la pakaikan jeans yg da lame.. zip pon da rosak... (*prasan beb)....

nak dijadikan cerita.. budak tu duk men kejar2 kat ruang menunggu tetibe die menjerit
"Uda... nik nak berak..."...
arghh.. aku ngn kelam kabut angkat budak tu p toilet.. da la jauh... tp yg nyata.. bukan nak berak.. tp budak tu da berak..
parah2... da la sblum tu da bbrape kali die kencing.. mcm kat muke ni da cop muke jamban daa.. makcik cleaner pon da kenal kot..
peh.. mmg kelam kabut aku... bukak aje sluar die.. xyah kate la abes sluar... aku pon otak da jem.. xtau nak wat ape ag..
trus aku call akak aku yg kat luar blik bedah tu.. die kate buang aje sluar n beli yg baru pastu...
ape lagi.. tamat la riwayat sluar tu.. myb sbb tu kot aku pakaikan sluar lama tu pagi td.. hahahaa.. semuanye kebetulan..

basuh2 berak budak tu.. abes lantai pon kene gak.. cian makcik cleaner tu.. die yg tlg cucikan,..
TERIMA kasiH makcik.. saya xtau la cmne nak ucap ag... malu pon ade kat muka ni....
aku just pakaikan baju aje tuk budak tu.. sluar xpakai.. haha...
aku tnjuk sndrik yg aku buang jeans budak tu... pastu kami jalan kuar dr toILet tuu..... time kuar tu sesmbiL jejalan..
budak tu duk pegang2 anu die.. malu ler konon sbb xpakai suar.. hamek ko..keh3x.. tergelak aku...
pastu ade ler brother tu tnya nik

bro: dik.. mane sluar???? nape terlanjang tuu??
nik: takdop... suar tohok doh (*ckp ngn lograt klantan)..keh3x.. tergelak aku

smpai aje kat tempat td.. aku cr abg aku (*actlly abg aku ade.. die tggu skali..)..
aku suh die jaga budak2 tu smentara aku p cr suar n bj kat kedai.. ha.. die tggu situ...
yes2.. akhirnye.. jumpe gak bj budak size nik



ha.. tgk r pic die ni.. ni la bj yg aku beli
jersi CHELSEA (BALLACK).. seb bek la ade.. peh.. bile smpai aje aku cr abg aku..
die bley plak lepak kat luar ijn tu... korang tau nape????
sbbnye........


aku br ternampak TAHI budak ni kat karpet ruang menunggu... heheee.... aku xtau nak ckp ape daa..
ade bekas kene pijak.. peh... xterkata aku.. patut la abg aku larikan diri.. sengaL btol..
budak2 die biarkan aje kat ctuu... peh... MALU beb ngn org ramai...
last2 aku pon larikan diri gak.... after 30mnit pas tu.. abg n kak aku da trun dr wad bedah.. kami g makan ler...
b4 g tu.. aku nampak makcik cleaner dtg bwk mop.. nak bersihkan karpet yg ade tahi tu....
cian makcik... papepon Time kasih ye makcik.....
saya malu nak p kat makcik n ucap time kasih.. just ucapan lam hati ajee...
siyes.. aku btOL2 malu nak g bgtau... huhuhu... mintak maap yeee.....

*****aku xtau la kalau ade org2 lain yg duk kat tempat aku.. ntah dowang snggup tak wat cm ape yg aku wat...
ntah2 da larikan diri da... lau ikut hati aku.. mmg aku nak biarkan aje... tp pkir tu anak sdare aku...
lau xde aku.. sape ag nak tlg dowang.... ciann...
Aku harap budak tu ingat la jasa UDA dia ni bile da besar nnt.... heheheee....

wokeyy.. da penat daa... cukup la ngan celoteh ni dulu.. hehe.. bye2x...
Saturday, February 20, 2010 5 Coretan

#128♥ Ulasan ::: AKu Terima Nikahnya (Kemudi rumah tangga) ♥

♥♥♥♥♥ Aku Terima Nikahnya♥♥♥♥♥♥
harga: RM 20.90

Alhamdulillah..Akhirnya aku berjaya menghabiskan bace buku motivasi ni... Buku "Kemudi Rumah Tangga" ini memang benar2 bgs bagi aku.. yang cetek ilmu tentang rumah tangga ini..

Atas kehendak n permohonan orang2 tertentu yang memerlukan sinopsis pasal buku ini...
dowang merayu2(*saje wat gempaq..padahal xde pon merayu..meminta ajee) suh aku bgtau ulasan.. n kandungan buku ini.. ok.. akan ku tunaikan.. harap.. dapat puaskan hati anda semua...

"AKU TERIMA NIKAHNYA" ---Pelikkah cinta tanpa berkenalan, keluar makan-makan, berbalas email n sms???
itu lah slogan buku KEMUDI RUMAH TANGGA ini...


Pada pendapat aku(sblum aku bace buku ni): mmg agak janggal sbb bercinta tanpa keluar n menyelami hati seseorang itu..
tapi selepas aku mmbce buku ni... perspepsi tu sume jd berubah.. asalkan niat n hati kita betol.. n yang penting hati.. ok2.. aku teruskan dengan sinopsis buku ini..

Penulis bnyk menceritakan tentang kisah hidup beliau.. kisah rumah tangga beliau.. dari mula perkenalan, perkahwinan,
rumah tangga, sehingga kepada zuriat yg penulis perolehi.. kisah rumah tangga n kisah kerja beliau amat aku kagumi.. Banyak liku2 hidup yang beliau hadapi.. sememang nya aku amat kagumi kecekalan beliau..
Terdapat sebnyak 36 bab dalam buku ini.. kesemua adalah menarik... akan ku senaraikan..
1.Erti sebuah perkahwinan
2.Menguruskan fikiran tentang perkahwinan

3.Mengikat pertunangan dalam kesederhanaan
4.Muslim Rumah Tangga 1

5.Muslim Rumah Tangga 2

6.Pedoman Bagi yang mencari

7.Biar mati anak jangan mati adab

8.Isteri dan mata hati
9.Cinta antara planet

10.dimana janji kita

11.sunahkah meramaikan anak?

12.kesedihan atau kegembiraan

13.syawal pertama tanpa dia

14.cinta tanpa syarat

15.menyengajakan beberapa kesusahan

16.tiga hospital , tiga suasana

17.apa ada pada nama?
18.muhammad immaduddin genap setahun
19.yop dapat hadiah

20.gelagat "ahli fitrah"
21.miau, miau

22.cerdik, bukan macam kancil

23.jangan remehkan keselamatan anak-anak

24.manusia separuh mahasiswi

25.kita dapat apa yang kita beri

26.dosa kita mengatasi kesalahan anak-anak
27.abi raksasa, ummi dinasour
28.pabila anak menegur
29.layanan terbaik ibu bapa yang pelik
30.mencari kekasih

31.memaknakan sebuah kehidupan.
32.memaknakan dunia dengan akhirat

33.di mana damai desa

34.sehari yang sebegini

35.dalam derita ada bahagia

36.dua sepasang itu masih ada


antara semua bab ni... aku tertarik dengan bab yang ke
9. CINTA ANTARA PLANET

"..lelaki itu sembilan logik dan satu emosi... perempuan pula sembilan emosi dan satu logik"

lelaki dan permpuan ternya berbeza.. ungkapan klasik al-ghazali ada menyebut "lelaki itu sembilan akal dan satu nafsu manakala perempuan itu pula sembilan nafsu dan satu akal".... dulu aku penah dengar ungkapan ni.. tapi ape yang penah aku simpolkan sendrik??? sekarang br aku tau yang kata-kata ni mmg punyai maksud yang mendalam... dulu ape yang aku tau.. just nafsu yang dikatakan bg lelaki (9akal 1 nafsu)... hanya nafsu itu semata-mata.. bg perempuan pula (9nafsu 1 akal).. 9 nafsu yg mcm2.. cth shoping, kecantikan dan segalanya... tapi ternyata.. mmg aku salah dalam menafsirkan ini semua..
ok2.. kita go on balik apa yang buku ni cakap...
Ustaz rizal(penulis buku) mengubah kata2 tersebut menjadi "..lelaki itu sembilan logik dan satu emosi... perempuan pula sembilan emosi dan satu logik"

cube anda fikirkan,
keputusan dan tindakan seorang lelaki bnyk dipgaruhi oleh logik n rasional akal. lelaki lebih selamat utk diprtggjwbkan pada urusan yg perlu dputuskan dgn rasional n bukan emosi.cth talak ditangan lelaki. maka lelaki yg lemah rasional n sering emosional dalam kehidupan adalah lelaki yang kurang kelakian. Namun, lelaki lemah emosi. kelemahan itu mnjadikan lelaki kurang senstif dlm mmbace bhsa emosi perempuan. kekurangan daya emosi juga mgkin menjadi punca lelaki sukar melakukan perkara rutin dalam sebuah rumah tangga... tanya sahaja seorg prempuan, berapa kali dalam hidupnya dia menyapu sampah, membasuh tahi anak di punggung anak, mengemas rumah dan memasak. perempuan boleh melakukan dengan rasa sejuk dan biasa, manakala lelaki terpaksa bermujahadah untuk membiasakan diri dengannya.. perempuan yang dikurniakan Allah dengan kekuatan emosi berbanding logik dengan nisbah 9:1, menjadikan mereka guru terbaik pada membentuk anak-anak , khususnya di peringkat pra sekolah... oleh kerana perempuan kuat pada emosi "emosinya hanya terpilih utk disuburkan buat suami n anak2 tercinta"

"You complete me"- itulah realiti hubungan antara suami n isteri

terdapat bnyk pengajaran yang aku dapat n pelajari pasal rumah tangga.. hanya 1 bab sahaja yg dpt aku kongsi bersama rakan2 teman2 ku
kalau nak tau lagi.. sila la bace buku ini ya... mmg amat berguna untk semua.. terutama remaja macam aku ni... :P

p/s: ade yang nak beli ke?? lau ade yang nak saya ley tlg belikan.. ade stok skrg ni.. kalau nak order ley gtau saya ok kat komen cni eaa....
Monday, February 15, 2010 13 Coretan

#127♥ Fatwa larang lalui pengimbas bogel ♥


GAMBAR menunjukkan salah satu pengimbas yang terdapat di Lapangan Terbang Heathrow, London pada 2 Februari lalu.

WASHINGTON - Majlis Fikah Amerika Utara mengeluarkan fatwa dengan memberi peringatan supaya penumpang beragama Islam tidak melalui alat pengimbas bogel di lapangan terbang, lapor sebuah akhbar semalam.

"Ia merupakan satu pelanggaran jelas ajaran Islam mengenai lelaki dan wanita dilihat berbogel oleh lelaki dan wanita lain," kata fatwa tersebut.

Larangan itu merupakan tamparan hebat berhubung penggunaan mesin X-ray yang ditempatkan di Lapangan Terbang Heathrow dan Manchester, Britain.

Di Amerika Syarikat (AS), terdapat 40 alat pengimbas di 19 buah lapangan terbang dan dijangka meningkat sehingga 450 unit pada hujung tahun ini.

Penempatan mesin itu dibuat sebagai sebahagian daripada kawalan keselamatan selepas seorang warga Nigeria, Umar Farouk cuba meletupkan bom dalam seluar dalamnya semasa dia menaiki pesawat komersial ke AS pada 25 Disember tahun lalu.

Umar kini ditahan di sebuah penjara di AS. - Agensi


sumber : KOSMO! Online

xedit pape pon..hehehe


p/s: malu sey lalu ikut sini.. adeh

8 Coretan

#126♥ awek baru pecah dara com ♥


Aku heran + Pelik beb... ..
aku tgk KEYWORD kat NUffnang... ade la hamba Allah... search "awek baru pecah dara com".. bley plak di link kat bLog aku... adeh....
HalUuuu... BLOG aku xdenye mende2 cmtu...... adeh...

ha.. tgk ni pic... tOday nye KeyWord.. adeh.. pelik aku... Lam bLOg aku xde la...

pastu aku cube lak search kat gOOgLe.. nak tgk kat mane yg die jumpe tuu.....
da smpai page 21 xde lak aku jumpe link blog aku.... ha.... yg pasti... pasni after entry ni kuar.. mmg r korang akan jumpe kat BLOG aku... sekadar TAJUK aje la.... hahahahaa

p/s: aku ngah Pelik ni...... adeh.....
9 Coretan

#125♥ GirL's... Peringatan TUk U ALL ♥

Tolong disebarkan ke semua kenalan & e-mail yang Anda punya, khususnya wanita.

CUCI BRA dan PAKAIAN2 BARU Anda, sebelum dipakai. Banyak orang yang melakukannya, ini sebagai peringatan bagi yang tidak melakukan-nya. Baca dan persiapkan diri Anda untuk melihat gambar ini. Kami tidak tahu parasit apa yang ada didalam pakaian ketika kita membelinya.

Ya Tuhan. Menjijikkan. Kirimkan ke semua wanita!!!
CUCI BRA BARU Anda sebelum Anda memakainya!! Jadikan kebiasaan mulai dari sekarang untuk mencuci pakaian baru Anda sebelum memakainya, ini SANGAT PENTING!!!

Setelah Susan McKinley (Antropologis) pulang setelah ekspedisi di Amerika Selatan, ia menyadari ada ruam aneh di payudara sebelah kirinya, tidak ada yang tahu itu apa, dan ia pikir ruam itu akan hilang seiring waktu.

Setelah ia kembali, ia menemui dokter karena sudah dimulainya rasa sakit. Dokter tidak tahu penyakit apa yang di derita nya, dokter memberikannya antibiotik dan krim khusus. Setelah berselang rasa sakitnya tidak hilang dan payudaranya semakin panas dan mulai berdarah. Ia memutuskan untuk membalut pendarahan itu, bagaimanapun rasa sakitnya semakin bertambah, ia mulai mencari dokter2 terbaik. Dr. Lynch tidak bisa mendiagnosa infeksi apa yang terjadi dan meminta Susan untuk mencari temannya yang ahli dalam bidang Dermatologi. Sialnya sang dokter sedang berlibur. Susan menunggu selama 2 minggu dan akhirnya dapat bertemu Dermatologist tersebut.

Susan terkejut, setelah ia membuka perban nya, mereka menemukan larva bertumbuh dan bersarang dalam pori2 dan dalam luka payudaranya, sesekali mahkluk jahat ini masuk dalam pori2 dan muncul di lubang sebelahnya, yang ia tidah tahu adalah lubang itu sangat dalam dari yang ia bayangkan. Larva ini memakan lemak, lapisan kulit dan kanal susu payudaranya

erk.. aku nak letak pic bebanyak pon aku geli.. + Takut...
Korang2 lau nak tgk ag.. search aje kat gOOgLe eaaa...
taip "LARVAE BREAST".. takOttttt.......

***Mmg nampak cam pic ni di edit... tu pasal letak pic ni.. yg real korang search kat gOogLe lerr... sbb takOt nak letak + seram tgk.. tu pasal letak pic ni ajeee... nge3x.. sila ask mr gOOgLe eaa

sumber drpd: mmber akunye nOte kat FB...

p/s: kwn2 nnt basuh tau.. xkire spender ke Bra ke.. sume kene bsuh lau baru beli...

0 Coretan

#125♥ Di Atas Sejadah Cinta ♥




DiriMu ada
Dalam setiap langkah manusia
Janganlah pernah ragukan kuasaNya

Dalam kehidupan
Manusia terkadang dicuba
Selalu kau dapat memohon padaNya

Allah tempat ku mengadu
Allah tempat ku bersujud
Allah rahmatMu menerangi jalan hidupku

Andai kau sedar
Dirimu ciptaan Yang Kuasa
Mengapa senantiasa menjauh dariNya

Allah tempat ku mengadu
Allah tempat ku bersujud
Allah rahmatMu menerangi jalan hidupku

Sunday, February 14, 2010 4 Coretan

#124♥ Kenangan ValentiNe's ku... 1hari bersamamu ♥

salam.... haluuu... hehehehe..ngeeh3x....
tajuk cam ape je... acctly...... saje tetibe teringat kenangan Pada thun lepas...
Means.... hari ini , 14 Feb 2010... maka genap la usia SEtaHun... kenangaN aku .. ngn dia..
dia adelah.... SIngaPore... kih3.......
ACctually.. tahun lepas... 14 Feb 2009... aku n kawan2 ku... p SingaPore... romBongN cik Kiah.. kih2... xde r.. kami ikut tRip p singaPore..
well... bayar rm85 setiap org.. bertOlak dr kul 6.45am.... lebey kurang 30minit aje dr JB ni... balik kul 12pm... selamat smpai di UTM tercinte... kejap ajeee...
Tarikh kami p jatuh lak tIme Valentine's Day.. pehh... dpt gak kami tgk babak2 org singaPore n orang2 msia yg p sane.... well mcm2 gaya la....

Nak tunjuk gmbr2 aku kat singaPOre gak.. wpon da setaHun BErlalu..hehehe

Depan Esplanade-ngah tggu PUTERA KATAK

MERLIon Park
Aku tgk ramai org yg amik gmbr kat cni..haha

Ade budak nyibuK 2org tu.. tu my Geng jUgee..haha

Chinese Garden
Batu BerbenTuk Hati
Tempat Dowang shOping-aku duk sebok ngmbik gmbor

Hahaha.. dapat Juge aku duk atas singe nii
Nature walK.. best2

Sentosa Island

Sonok sngt
Terase nak bercerite lak pe yg kami sume lalui (VALENTINE's DAy)... @ aku sowg aje lalui?? hahaha.. pape ajeee.....
Ok2.. pe yg aku lalui.. drpd pemerhatian mata kepala Aku sndrik r...

ape yg aku nampak????

1. Time kami kat tuGu merLian Park tuu... mmg ade org2 yg juaL bunga r.. Ros merah gtuu... ade la jejaka2 yang ngan gaya romantiK... belikan awek dowang bunga... gaya romantik gtuu... jelesnye akuu.... (*aku br pas break time ni.. so.. aku mmg xde prasaan lgsg..hahaha)


2. kat sentOsa island lak... time tu mgrb time r... peh.. downg ngn lilin2 ag pasang kat tanah.. cm nak smbut deepavali gtuu... lilin sume wat lingkaran bentUk LOVE .. bentuk hati la.. pastu duk tgk2 lak ai... bermadu kasih... adehh.. muda mudi cmtu la.... well..... pastu... siap ngn jambangan Bunga besar gedabak ag,... peh.. bg kat awek dowg lak.. bg coklat lak....
(jelesnyeee akuuu....) hahahaa... nyampah pon adeee....

3. Aku n amy... jejalan kat NatURE WALK.... ni kat sentOsa island gak.. ley dikata cam hutan la.. mmg hutan pon.. peh.. kami jumpe la psgn2 bermadu kasih lak aii... ala... kebnykann mlayu r (*org msia kot.. bukan singaPOre).. nak madu kasih pon lam huTan.. ish3.. pegi la kat tempat laennn... BERbULu bijik mata n Lubang idung aku.... kami wat2 bodo ajee laaaa bile lalu ctuu



4. Time lam kul 8lebey r.. mlm beb.. kami reramai ade r dekat geng 10 org.. duk kat tepi pantai.. menikmati keindahan malam.. ahaks... tepi pntau tu la... pastu... sesmbiL tgk psgn2 yg duk mandi pntai memalam.. suasana agak suram la... xde gelap sgt .. kire suasana romantik gtuuu... hehehe... kami duk meneropong 1 psgn ni.. lam air... dorg duk berpeluk sakan lam air... mule2 nmpak r tgn dorang... duk men simbah2 air... ade r takat paras dada kot....
Pakaian dowg??? xyah ckp r.. BIKINI n Swmg Suit r .....
pastu kan.. kami tgk ag,.. sbb cam ade sumething aje yg mnraik perhatian kami sume.. da la sume girl (kami la)... tgk punye tgk.. tetibe psgn tu nmpak cm senyap aje.. da xde simbah2 air daa... tgn dorang lak da xnampak daaa...... cume badan dowg aje.. paras dada....
lama gak dowg cmtu.... tetibe nampak dowg beraksi turun naik lak lam air tu....
(Kami da berpaling sesame sndrik ler... pss..pss... mula la wat telaah..)..
agak lama la proses dowang tu... tangan dowang berdue mmg da tenggelam lam air daaa... urmm.. agak lama r.. kami kire ade dekat 20minit kot.... bile da cm lebey 20minit... ha.. bru tgn dowang nampak... peh... pastu mule dowg nampak cm hepi n berkissing mulut daaa.....
aishhh.. mcm2 da kami pikir..



Tamat la sudaa kisah 14 Feb 2009 lepas.... tp aku enjoY n terase sonok p jejalan tuu

p/s: KORANG Rase APE yg DOWANG buat Time tuu?????
SAMBut VALENtIne lerrrr...
TAPI... ape yg pasangan tu wat LEBey Kurang 20 MInit lam air tuuuu????????


Friday, February 12, 2010 0 Coretan

#123♥ gOod or Bad ♥

Salam sume kawan2.. teman2.. kekasih hati... buah hati.... hehehe..
ha... rase agak lama da xpost entry baru.... huhuhu
bz memanjang tu pasal la.. acctlly bnyk btol mende2 nak cerite kat entry ni..
tp siyes mmg xde masa langsg r.. sempat jenguk2 aje kat blog ni.. biase r
lau kite xmenziarahi owg laen.. owg pon xziarah kite gak.. sowi eaa..
siyes xsmpat... nnt akan ku cube smpatkan lak...

ni entry sesaje .. sbb da lama xpost.. so... sengaja la post yg ntah pape..hehehe....
usha2 la.. apekebenda yg aku merepek ni.....


Sempat berPosing kat PUTRAJAYA.... lame xjejalan..hehe
tq tO Mr. and Mrs. Hashim coz bawak saya n sorg ag jejalan...
Muke kepenatan... dr JB.. trus singgah cni.. best jugeee




Penat sesangt smlm.. saje wat kuiz gOOd n Bad ni kat FB.. n ternyata... mmg smlm 96% bad...
Fb ni cam tetau aje aku ngah stress.. aiyo..


Yang ni Plak aku wat arini.. hehehe... stress da kurang da.. gumbira ag ade r..
yeah... Fb pon cam stuju aje.. aku nye gOod 73%..
hepi2.. ahaks...


lantak kOrang r nak ckp aku pecaya ngn bende app "kurang bijak" ni ke ape...
yang penting aku enjOy.. hahahahaa... yeahh.. enjOy hidup.. selagi bOLey...

p/s: nnt la ade mase br update entry ag... Sinopsis "Aku Terima Nikahnya" akan menyusuL... sbr2
Monday, February 1, 2010 2 Coretan

#122 ♥ Kerja yang aku suke ♥

Salam..... hehehehe... ngah Bosan ni... saje nak story bende yg aku wat smlam.. hehehehhee.. Keje smlam cam best aje.. jejalan aje keje...hehehehee....
Duit2 dimana kau duit..... mane ek nak cari duit???

Ha... aku jumpe duit..hik3.. mane ley jumpe.. ape daa.. duit ni nak masukkn lam bank.. tp .... beberapa keping aje yg sempat masuk..ish3.... yg len2 masuk tempat laen daa.. g derma kat badan2 yg bukan kebajikan.. hahahahahha.. sengaL ajee



Mula2.... aku g Pejabat Pos... my Big Bos suh bayar BIL la plak... ape nak wat.. da kuli bos kene la ppegi gak... hehehee... redha2... buat ngn rela.. ikhlas.. ahaks... (**aku suke keje bjalan2 cmni.. sbb ley release sikit kpala otak aku)
Bayar BIL letrik : rm65.90
Bayar BIL air : rm20.00

Pembentungan Indah Water : rm48.00


Pastu aku g naek atas... jumpe lak org jual buku2 agama... hehehehehehe.... hik3.. mula la membeli buku agama
Aku Terima Nikahnya : RM20.90

Bercinta sampai ke syurga : rm 25.90

yang ni harga nya RM55.00
tapi ni aku pnjm ngn mmber daaa... bukan beli..
nnt aku nak BELI gak,.... insyaAllah


pastu aku g lak CELCOM kat ALUMNI...
bayar biL la...

biL my big Bos jugeee
RM 225.70
RM52.75
RM5.95
RM55.65

TOTAL : kira la sndrik...
peh bnyk giler r....

pastu jumpe lak bende ni..ngah wat promosi ni
ok2 aku promoto eaa
ni... promosi untiL 31 Mac 2010
yg celCome BROADBand tuuu.... rm100 sahaja...
free USB Modem.... monthly rm68...
kalau pakej studtn rm50 sbulan daa...
(promo pakej studnt smpai arini aje , 2FEB 2010.. cepat.. b4 6.30petang..)

yg HP Mini lak.. rm888.... wahh.. murah tuuu
1GB ram... 160GB... wah... nak2.... nak beli.....
smlm cube usha kat kedai... skrg rege nye rm1299.00 mahal wooooo...
duit2.. mane duit???
sape ade duit?? kasi aku nak beli....


pastu... byr UTANG motor lak.. settle daa.. RM300... peh..
(*ini aku nye hal sndik lak...)
pastu.... aku beli external DVD burner... RM126... ptg ni nak poi amik daaa...
mahal2...
beli tshirt ag... beli itu ini... McD.. ahaks.. bnyknyeeee...
total aje... RM500..wawawaaaaaa..
sekejap aje duit abes.. uhuk2.. susah2....


NAK CLAIM KAT SAPE NI?????
RESIT bnyk akU SIMPAN... kat sape aku Ley CLAIM???????????



♥ Jejaka dan Jelita ♥

 
;