Friday, October 19, 2012 0 Coretan

Seram dakk?? hahahahaaa

Auww Cak.. kih3


Larikkkkkkk =))

3 Coretan

Outdoor : Post-Wedding ~ Fauzi & Norihan

Alhamdulillah....

Semalam dapat parcel drpd Rahim Ewalk ... Beliau laa yang bertanggungjawab dlm snap2 gmbr outdoor kami..  Kami amik pakej Outdoor Potraiture .. Harga nyee berpatutannnnn... n Gambar diee pon lawaaa.. cunn cantekk..semuaa adee.. suke suke suke.. Saya Puas hatii.. tq so much Rahim.. kalau u all nak try bleh ajeeee.. mcm2 pakej adee.. Bleh laa nego2 ngn beliauu.. hohohooo...
Semoga rezeki kamu semakin bertambah Rahim... :)

Jom Kitee tengOk gambar2 yg cun cun ni..


Gambar yang ni.. edit sendirik.. 
Keterujaan melampau bila dpt gmbr..trus ajee edit buat cover buku..hahhaa


Husben ckp ngah tengOk jari isteri yang makin kembang !_!

Saya suke gambar nii

Jalan-jalan.. borak2.. 


Yang ni dalam semak








Pandang2 Jeling2


sandarkan pada kenangan..hahaa


Muke cam xpuas ati jerr.. haha


Blakang bus stop..hahhaaaa




Ini husben sayaaaaa


Manje2 gedik gtuu..hahaaa

Okeyy.. ckup la kot.. dlm CD ade 3ratus lebih.. kang upload semua..Over lak..hahaa..

Bye-bye.. :)

p/s: Doakan kami semoga bahagia hngga ke akhir hayat.. Muge2 dpt baby cepat.. hahaha.. 

Tuesday, October 9, 2012 2 Coretan

Alhamdulillah...

Salam semua...
(Dah lama xmenyapu sawang2 di sesawang ni... )

Alhamdulillah.. masih bernafas lagi hingga ke hari ini...
Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah..
Tq Allah... Tq Allah .. Tq Allah..

Hari ini 9 Oktober, maknanyaa 9hari lepas majlis dirumah Suami...
Alhamdulillah.. segala urusan psal hal kawen ni semua dah setel.. semua dah beres...
Sekarang urusan untuk kerja... urusan untuk uruskan rumah tangga yang telah dibina..
Moga2.. segalanya akan berjalan lancar..

Terima kasih buat semua ahli keluarga n keluarga mertua yang membuatkan mjlis ini berjlan lancar...
Terima Kasih tak terhingga... Alhamdulillah..

Sekarang ni hanya menunggu gambar2 di poskan ajeee..
Hope dpt dlm masa terdekat la...




Sesi berdeting2.. hehee


Doakan semoga hubungan kami akan berkekalan hingga ke akhir hayat.. Amin... Semoga kehidupan lebih sempurna n bahagia sentiasaaa....
Wednesday, September 19, 2012 0 Coretan

Banting Oh Banting

Salam Semua rakan2...
Setelah berpenat lelah.. bertungkus lumus selama 2,3minggu siapkan banting (tolak 2mgu 4hari masa bercuti) akhirnyaa berjayaa jugak menyiapkan banting yang xseberapa ni...
Nice n comei .. haha Puji diri sndrik la pulak.... Kalau xpuji diri sndrik, sape nak puji kitee.. ye dakk?? hahahaaa


Okey berbalik pada yg asal... 
Banting ni sempena Majlis Perkahwinan a.k.a Majlis Menyambut Menantu..
Menantu Baru yang xberapa nak baru... after 4bulan baru sambut... 
padahal tiap2 mggu mak abah kat sana duk sambut2.. bg makan bagai.. hehehe...
So, utk yg 30sept ni.. kene la buat2 malu2 kucing pulak.. kan baru nak smbut..
hehehehehe..  Banting ni kene laa 'Kongsi' ngn adik ag sorang.. maklom laaa..
ini majlis berempat.. so xley tamak2.. hehee... 
Selamat Pengantin Baru ye dik ipar kuu... 
(Kene lor pasrah jd 'kakak' walaupon usia muda ag dr depe.. nak jugak tuu mention ..hahhaa) 


1st Draft


2nd Draft


Taraaa... okey dah hntar print dah yg terbaru.. esk mau pigi amikk.. siapp


Di kesempatan ini juga, saya ingin mnjemput rakan2 ke Majlis Perkahwinan Kami...
Bertempat di

No.77, Jalan Nilam, Felda Trolak Timur, 35700 Trolak, Perak

Pada
30 September 2012 (11am-4pm)

Doakan Semoga Kami semua Bahagia Sentiasa hingga ke akhir hayat... 
Amin.....



p/s: Nak clear, kene klik laa kasi zoom...  (tgk yg Pelan Lokasi Pengantin Lelaki je eaa)


Okey, sekian... 

Thursday, August 16, 2012 0 Coretan

Selamat Hari Lebaran...

Salam untuk semua....

Hari ini hari Khamis... Tiket ETS dah beli dah... pukul 5.35pm dr KL Sentral ke Slim River..
InsyaAllah pukul 7pm sampai laa ke Slim River rumah keluarga mertua.. Esk jumaat, dah amik cuti awal2.. biasa laa.. nak rehatkan diri dan kemas2 barang ape yg patut utk pulang ke kampung halaman..

Oh ya.. tahun ni.. tahun pertama beraya sebagai seorang isteri kepada sang suami tercinta. Dan.. paling mengembirakan .. Raya pertama di Kg baru pupoh, Kelate.. kg tercinta... dah lama xbalik kg..  nak jumpe mak ayah n adik beradik tersayang.. n sedara mara.. rasanya dah 2bulan lebih xbalik kg... InsyaAllah.. kalau xde aral melintang.. hari sabtu mula bergerak pulang ke desa... husben tercinta kerja hari jumaat,.. jd lewat lah pulangnyee.... semoga perjalanan kami dirahmati Allah.. dan tiada ape2 halangan sepanjg perjalanan.. Amin... muge2 xjem teruk lah...  Mybe raya ke 4.. pulang ke kg mertua.. di Trolak, perak..

Di kesempatan ini, saya dan suami ingin mengucapkan..
Selamat Berpuasa dan Selamat Menyambut Lebaran buat semua rakan2...
Semoga Hari lebaran ini memberikan Beribu Makna buat kita semuaaa...
Maaf Zahir dan batin ...

Panjang umur kita jumpe lagi.. InsyaAllah...
JEmput lah datang kerumah.. beraya bersama2...


Thursday, August 9, 2012 0 Coretan

mOod lari.. Sayuu

Dear my Diary....

eh eh..mentang2 laa tukar layout diary.. sebuk2 ajee sebut diary..hahaa.. lantak laa..
ade aku kesah?? kekekekee...

Actually ngah kebosanan sgt2.. smbil2 telinga disumbat ngn earphone... lagu2 raya plak tuuu kat corong radio ni.. mana lagi kalau bkn SURIA.FM ...
sekarang dah jd pendengar setia SURIA.FM dah...
Semenjak dua menjak nii... mentang2 laaa TV xde kat Rumah.. tmbah plak Laptop Rosak.. lagi laa haru xtau nk buat ape.. layan ajee radio smbil bace Novel-novel Remajaa.. remaja laa sgt..cintan cintun banyak laa....
menangiss.. meleleh2 air mataa.. haishh.. nOVel nye pasal.. abes meleleh2.. kesiann laaaa diri ini..

Ape laa aku melalut sorang2 ni.. arghhhh.. Nak balik kampung laaa.. nak balik nak balik..
b4 stop diary On9 ni.. nak share blog yg best sikit.. siyess smlm kawan bg terus terpikat.. dah abess daaaa entry beliau.. sabaar ajee laa tggu next entry,..

Jum kite jenguk2 BLOG GIGI SUSU...

gigi susu tuu dah laa kecik.. teddy bear die ag kecik.. 
sumpah comeii gilee sgala bende kecik..

Tibe2 rasa nak ada Gigi Susu mcm nii jugakkkkkkkkkkk
Jommmm..

Tataaa semuaaa... 
Thursday, August 2, 2012 0 Coretan

Selamat Mengerjakan Ibadat Puasa

Salam semua...

Alhamdulillah..sedar tak sedar harini dah masuk hari ke-13 kita berpuasa....
Alhamdulillah.. syukur.. masih lagi bernafas di bumi Allah S.W.T ini...


Kalau ada yg melangguk depan komputer tuu.. ape kataa bukak2 laaaaaa url ni.. klik ajeee bukan susah ponn.. sambil2 tuu bacee laa drpd xbuat pape kann.. bleh gakkk khatam cepat2..

http://www.quranflash.com/en/quranflash.html



lastly.. slamat Berpuasa utk kwn2 semuaaa...
Thursday, June 28, 2012 2 Coretan

Aku Masih Di Sini



Salam untuk semua...

Agak lama aku xsapu2 blog ni.. sawang merata2.. debu2 makin tebal.. nampaknyee perlu diservis kasi licinnnn.. kaSi kembali bersinar n ceria.. yeahhh..

entry ini sebagai permulaan aku yang pertama selepas bergelar seorang isteri...
Isteri kepada Mohd Fauzi Bin Ismail.. Alhamdulillah....

Nantikan entry2 selepas entry ini.. minta maaf bnyk2 kepada rakan2 blogger skalian.. sbb dah lama xbersua ngn anda semua.. InsyaAllah.. kalau ada kelapangan.. aku akan selalu bersua dgn kalian...

tq for evrythng.. :)



Semoga Kekal Bahagia hingga ke akhir hayat.. 
Amin....
Friday, February 24, 2012 0 Coretan

Journey to SINGAPORE ~ part 2

#sambungan dr PART ONELink

CARA NAK KE SENTOSA ISLAND
1. FROM mana2 MRT @ BUS bleh amik ke VIVO CITY (Pasaraya)

2. IF guna mrt.. amik destinasi ke (stesen HarbourFront) .. kat situ kita akan pegi level 3 n amik SENTOSA EXPRESS.. hahhaa.. kami naik mrt da betol.. tp jd xbetol sbb terpilih yg jalan jauh la pulak.. drpd 5stesen jd 27stesen terpaksa kami tempuh.. jd buat yg xtau tuu.. sile2 laaa buat plihan terbaik b4 naek mrt yeaaa.. carik jalan yg terdekat.. tukar2 train pon xpe asalkan dekat.. xde la buang masoo duk lam mrt..hahaa..

3. SENTOSA EXPRESS (SGD$ 3.00) ajee utk sehari punyee pass.. jd nak kluar masuk beres ajee slama shari okeyy.. dia ada 3 stesen

Stesen Water Front = sini ada USS yg pemess tuuuu
Stesen Imbiah Lookout = sini pon mcm2 hadee..
Stesen Beach = sini ade pantai.. SONG OF THE SEA adee..

actly stesen2 lam sentosa island kite bleh ajee jalan kaki smpai tempat tu,, n jgn risau kalau da penat sgt.. bleh ajee tggu kat stesen bus dorang.. free ajee naek bus.. don worry k..


naek mrt ke harbourfront ^__^



BERGAMBAR kat ATAP VIVOCITY..hahaa.. level 3 ni.. atap kot..



Yess kami dlm SENTOSA EXPRESS.. welcome sentosaaa


Bergambar depan USS.. wajibb nii wlaupon xmasuk..hahaa.. awal taun lepas da masuk USS.. tggu la LEGOLAND siap kat JB nak g lerr


CANDY nyumm nyumm nyumm bestt woo..


naek lagi sentosa express.. now kami stop kan beach stesen.. just jejalan ajee..


Muke da penat giler.. abes ajee trus chow mau pulang ke malaysiaa

So.. kami trus balik.. via MRT n BUS lerrr..


ni kat KRANJI


Kami da smpaii..yeahhh.. Alhamdulillah..

sgt2 puas hati n sgt2 gembira jejalan nii.. siyess best.. laen kali mau pegi lagii..
mekasih buat rakan2 kasma n farah yg sudi jejalan sesama.. next time kite jejalan ag tauuu.. lebiu all.. ahakzzz..

^_________^

jumpe lagi :)
Tuesday, February 21, 2012 1 Coretan

Journey to SINGAPORE ~ part 1


Salam u all :)

lama xupdate Blog ni.. jap sapu2 sawang kejap.. hohohoo.. actually nak share2 kat sini pasal g sgpore jumaat lepas (17 feb 2012).. Okey jum kita mulakan... smbil2 berkongsi cara2 nak ke singapore yeahh


Dari JB Sentral ke Singapura

1. Hari tu poi ngn kete smpai JB Sentral... awal pagi.. pukul 7.30am smpai jb sentral kot. ok mula2 kite g park kete kat JB SENTRAL.. murah aje parkingnya.. sejam rm2 ker bape lupe la.. tp xlebih rm12 tuk 1 hari.. so.. bleh kata 1hari = rm12 ler.. kire murah daa tuu.. mcm mana nak ke jb sentral punya parking?? senang sajee.. tanya aje abg2 guard yg jaga tuu.. haritu kitorang pon tanya abg guard tu.. @ buat2 pandai.. amik jalan ke woodland.. ada kat dua haluan, woodland n Jb Sentral.. so ikut la jb sentral n mula laa parkingnyee.. mmg parking penuh la..pepandai laa cari ruang kosong nak selit2 okey..... kitorang maen selit2 aje parking itu hari..tu pon park kat level 5 .. sbb laen2 da penuh lerr..

2. So kita mula la berjalan2 from car park. Kat JB Sentral ni pon ada money changer.. kalau xtukar lagi.. bleh la tukar .. its ok.. sng sajee..

3. Mulakan perjalanan.. follow singboard ke WOODLANDS yeaa.. @ nak senang.. follow je orang ramai-ramai yg mmg nak ke singapore.. sbb ada 2 ajee.. yg from sgpore nak ke JB Sentral n yg JB Sentral ke Singapore.. alaa.. kacang sajeee laa.. ikut orang aje..hehee..

4. Perjalanan kene cepat yea..ahaha.. lepas tu kita akan jumpa ngn machine utk cek passport.. kalau rasa xnak pakai machine.. bleh bratur kat abg n akak yg jg kaunter tuk check passport yepp.. senang ajee nak guna machine tuu.. mula2 masukkan passport (ada cover pon jalan aje) dan letak cap jari. SETEL sudaa.. ok trus berlari cepat skit..

5. Kene berkejaran.. dah ada bus yg sedia menunggu.. Kitorang nak ke BUGIS STREET (tempat jual2 brg murah) ada bnyk la bus kat ctu.. if u all nak ke BUGIS STREET cm kitorang.. aku suggestkan amik la bus Causeway Link (BUS SENYUM tuu) dia ada tulis QUEEN STREET ha.. yg tu laa ke BUGIS STREET nnt.. bus yg ke QUEEN STREET (CW2) n ag 1 ada bus ke KRANJI (CW1) dan banyak lagi la bus2 laen.. 950,SBT dll.. siyes bnykk... kitorang aritu sbb nak aim ke bugis street jd amik bus CW2..
actually kalau nak naek bus CW1 pon bleh masa ni.. tp kita byr dgn harga ke QUEEN STREET la.. sbb nnt kat sgpore sana kene tukar bus lagi.

FROM JB SENTRAL (JB C.I.Q) - SINGAPORE
to KRANJI = rm1.00
to QUEEN STREET = rm2.50


FROM SINGAPORE - JB SENTRAL (JB C.I.Q)

from KRANJI = SGD$ 0.80
from QUEEN STREET = SGD$ 2.40


***harga sama nilai berbeza..hohoo

"AMARAN: SILA SIMPAN TIKET BUS YG DIBELI TU"

6. Teruskan perjalanan untuk ke singapore.. lama jugak laa duk lam bus.. ade dekat sejam cmtu..padahal tambak johor tuu pendek ajee.. hurmm biasa la jem pepagi... ok bus akan dropkan kat imgresen singapore.. ikut ajee org reramai yg jalann tuu.. BILA da smpai jgn lupa ISI BORANG KERTAS PUTIH.. isi butir peribadi ajee sbb nak masuk negara depe kann.. Oh yaa.. kat sebelah kIri ada PETA SINGAPURA..

"PERINGATAN : JANGAN LUPA.. AMBIL LAA SEBERAPA BANYAK YG NAK ikut KEPERLUAN.. AMBIL PETA SINGAPORE Yeaa pada yg mmg xtau nak JEJALAN KAT SANA.. kang xambil.. nnt xtau dah mana nak carik peta lerr..
hari tu siyess terlupa nak ambil peta sgpore.. adusss.. mmg da nmpk.. tp pas isi borang puteh trus lupa nak ambil.. nyesal2 xpasal2 terkapai2 carik jalan.. hahahaa. "


7. Now bratur laa tuk dptkan COP IMEGRESEN SINGAPORE... simpan tau borang putih yg depe koyakkan td leklok.. sbb nak masuk nnt depe amik borang tu balik.. (keratan borang)

8. lepastu.. pegi la scan badan, henpon, beg dll sume bende laaa... senang letak aje sume brg2 lam beg.. skali scan ajee..pelasss.. (Gula2 getah n rokok xley bawak tauu..)

9. OKEY.. masa nii laa punye ramai org bratur bile da turun dr imgresen ni.. beratur sbb nak naek bus td ler.. actly bus yg laen.. cume from cmpny yg sama.. kalau anda rasa anda td naek CW2.. so.. tggu laa bus tuu smpai yea.. mmg pnjg woo brtur nyee.. tp bus slalu ada.. jgn risau eaaa.. yeaaaaa......

10. Okey.. bus tiba.. duduk la dgn selesa eaaaaaaaa.... bus CW2 akan bawak smpai QUEEN STREET.. rochor rd tempatnyee.. kat ctu.. if mmg da ade peta sgpore.. senang laa bukak n tengok lerr mana nak p... kat ctu ada MRT n BUS sume.. sng nnt ape2 hal nak jalan ...

kalau amik bus CW1 @ mana2 bus ke kranji.. nnt kat sana bleh trus naek mrt.. sng jugeeeeeeeeee......


MRT nyee peta jgn lupee..

rasanyee ckup lengkap cara2 nak masuk sgpore.. kalau nak kluar pulak.. REVERSE laa balik yg cara2 tuu.. BLEH CUBA dr KRANJI @ dr QUEEN STREET utk ke JB SENTRAL yeaa.. ahakzz.. JOM KITE LAYAN GAMBAR pulakk.. hohohoo...



Kami tiba kat car park JB SENTRAL (C.I.Q)



Follow ajee org2 yg nak ke singapore.. @ ikut anak panah WOODLANDS


Check passport kat machine okeyy

Bli tiket bus tingtong RM 2.50 sbb nak g QUEEN STREET


ISI borang Putih yeaaa.. jgn lupeee

Bratur panjang tggu bus smpai..heheee.. lama gak tgu

Akhirnyaa smpai di QUEEN STREET yeaa.. kite bleh stat berjalan2 tanpa peta sbb terlupa amik peta.. adessss..

Jalan2..


Jalan2 punye jalan akhirnya smpai tmpt 1st BUGIS STREET

macam2 yg adal lam bugis street.. sile dtg sndrik tgk..


Habis ajee berjalan2 kat BUGIS STREET , kami tetapkan aim nak g Masjid & ARAB STREET & STADIUM konon2 sbb Super JUNIOR ade kat sana.. tp hampa sbb xtau jalan ke stadium..hahaa.. Okeyy berjalan lagii carik2 jalan smpai jumpeeeee... jalan ikut hati n mata sajeeee.. mana cantek pegi ajee..

kami tiba di malay street

Model xberbayar..


Ilusi mata..hahaha.. gayattt

ilusi lagi.. yg ni tmpt laen lak

ni PREVIEW SQUARE. masa berjalan menuju ke Masjid SULTAN sgpore.. ternampak bgnan ni..hehe.. apo lai.. snap2 lerr

Kami tiba di ARAB STREET yeaaa... mcm2 jual kat sini.. svnr dll..


singgah solat zohor kat MASJID SULTAN sgpore..




da siap2 solat.. kami mulakan perjalanan menuju ke MERLION PARK + Esplande.. kalau g sgpore n xlawat singa ni.. mcm TERKURENG ajee.. tu psl nak mlawat.. so mula la berjalan2.. hahaaa.. smpai penat.. bile penat kami bukak bekalan n makan nasik goreng..hihihii..
kami masak sndrik.. sbb xtau mana nak carik makanan HALAL kat sini.. arab street bnyk restoren.. tp kami kan dtg sbgai pelancong bajet ciput..hehee..


makan2.. depan RELFESS HOTEL.. hohoo.. blakang bus stop lagi.. slambe badak ajee



Dikala ngah makan.. hujan lebat gilee.. niat dihati nak naek MRT..tp xley nak rempuh ujan.. jd kami tukar plan naek bus ajee laa.. SGD $ 1.10 ajeee.. dr raffless hospital ke esplanade tuu..


Bus brenti btol2 depan HOTEL ONE FULLERTONE tuu..
so jalan ajee laa tgk2 smpai merlion park.. best u wlpon penat


LIONTIN..hahaha


KAMI sampai kat MERLION PARK..hahaha.. suke suke sukee..


Ni nak gerak ke MRT Esplanade daa.. nak carik mrt g SENTOSA ISLAND pulakk



Esplanade yeaa


hahaha.. JUMPE ROBOT 2ekor kat merlion park..haha.. yg kuning tuu asyik tenung aku ajee.. seram2..wakakakaka


Tringin sgt nak naek atas kapal tuu MARINA BAY tuu.. hope next time dpt naek laaa..

wahhh.. penat upload photo..hahaha.. okey mcm da bnyk nii... xpe kite smbung kat PART 2 pulak yeaaa..



p/s: seronok ni.. harini da ckup smgu after p sgpore.. hehehee.. nntikan PART TWO kejap lagii..

♥ Jejaka dan Jelita ♥

 
;