Friday, May 20, 2011

NUR KASIH THE MOVIE punye hal




Assalamualaikum...

wah.. da lama xbersihkan sawang2 kat page ni.. actually.. saat ini.. ketika ini.. terasa terpanggil2 n tergerak2 pulak jari jemari yang runcing ini untk buat review pasal FILEM NUR KASIH THE MOVIE ni...

ni semua kes tengok ramai sgt buat review sal FILEM ni...

Okeyy.. aku buat review ni after aku poi tgk smlm dengan mata kepala ku sendirik yeaa.. semalam. kami BERLIMA (aku, kasma, kak syima, kak Lin & kak mas)... hohoo..punye la semangat... siap bwk bekal lagii... aku dengan eskrem 1 bekas besar, n yg laen2 siap bwk buRger MCD, Nuget McD, Bubur ayam meKdi, air2 dari mekdi dan sgala mende.. hahaa.. siyess wat mcm rumah sndrik la plak.. adoiyaaa.. ni laaaa budak2 zaman sekarang.. hahaaa..

p/s: kami semangat sgt siap p boli tiket hari rabu lagii.. hihihihii.. kes xnak nnt tiket abes @ kene bratur pnjg2..



erk.. kang larik dari tajuk asal lak bile da stat membebel ni..adoiyaa... Okey kite stat cite ni yeaaa..


(Poster n trailer filem ni buat aku terujee nak tengok Ok)

nak bagi sinopsis.. tentu korang sume da tau kan sinopsisnye cmne.. .. hurm xyah la kasi sinopsis.. just nak bg daripada apa yg aku tengok n rasa laa..
ok kalau nak tau sinopsis jugak buleh tgk sini LINK


ni aku nak review daripada apa yg aku tengok la kan...
bagi aku keseluruhan cerita ni biasa2 aje.. xde yg menerujakan aku sgt..tapi ada jugak la scene2 yang buat aku TERUJE... masa tgk trailer cite ni.. ngan cerita air mata ni.. aku nak uji la jugak diri aku..kot2 ley tangkap leleh kerr.. baru je bajet nak cuci mata.. ahakzz...
tapi.. CITE ni TAK BERJAYA BUAT aku menangis.. xBERJAYA buat aku FEEL.. n TAK BERJAYA MENGUSIK n MENJENTIK HATIKU.. [myb hati aku keras mcm batu kot]
akan tetapi CITE ni BERJAYA MENGGELETEK HATIKU.. buat aku GELAK.. aku pon xtau kenape.. hahahaa.. [kejam sgt ker aku wat n kasi pndpt cmni?? haha.. ape2 laa].. myb la lain org lain rasa kott.. haishhh... ada part2 yg aku suke tengok woo...



(Tiz mmg cantik.. aku pon mghayati kecantikan beliau.. siyes sgt manis pakai tdung.. cantek woo.. aku yg pompuan tgk da teruje.. yg laki apetah lagii..)


(comel.. ni lau xsilap masa die nak pujuk anak buah die..)


(i Like diz part.. romentik.. hohoo..huiiyoo.. )


AIR MATA
banyak part air mata lam cite ni.. 80% cite ni mmg nur amina bnyk nanges laa.. aku cube gak nak nanges.. tp xdapat.. adess.. pelik jugak.. myb sbb faktor teman yg dibawa bersama pon ley jadi bak kata rakan aku (daia).. haha.. die kata kene bwk org jiwang utk tonton cite ni.. myb aku bwk org rock n hati keras cam aku kot.. lalallaalaaa .. peace KASMA.. siyes.. xnanges pon.. time depe nangs.. ade gak aku tergelak.. giler kejam kot rasee.. :P


GELAK
haha.. paling bnyk yg buat aku gelak bile part mia sara.. yess.. budak kecik comei tuu mmg best laa.. ade budak kecik tuu buat suasana terasa nyaman.. hehee.. mcm2 kerenah.. haha i LIKE.
dan paling bnyk part yg aku gelak bile scene2 yg aku rasa TAK LOGIK...

nak tau ape yg TAK LOGIK???
1. scene masa keteapi terbakar.. adam g kat bini die..bini dia cam nak nazak tgk.. tetibe die letak bini die atas pasir pastu die g ke depan.. aku bajet die nak tulun org laen ke ape.. rupenye die ley g doa kat sana.. (dalam kepala aku.. xley ke doa kat ctu jugak tnpa perlu g tempat jejauh sikit?? hahhaa.. xbape nak logik..pelik aku rasee.)
2. scene nak cari CINCIN.. hahaha.. snggup woo.. carik cincin kawen.. pengorbanan btoi.. adoiyaa.. pelik jugak.. kikikiki.. tp xpe la.. aku terime jugak laaa.. yg si Hassan siap bg seberkas CINCIN sun pilih..wohaaa.. (okey aku gelak time depe ngah sedeh.. pelik2 jugak aku gelak)
3. scene masa adam kat lam spital.. mak die masuk lam bilik adam n trus cakap kat adam.. SEPATUTNYA MAK YANG PEGI DULU .. wallawehh.. org tu xmati lagi tapi buleh plak mak die cakap gtuu.. hahahaa.. (aku bangkang SKRIP tuu.. xLOGIK okeyy.. cam xpikir lak.. ade ke patut gtau cmtu kat org yg belum mati n mmg nak mati...... ) -time tu bukan aku sorg aje gelak..ramai yg gelak kes xpuas ati.. hall 2 MBO u-mall mmg gempq ngn gelak aje.. hahaa
4. part mia sara gtau uncle adam die
mia: "sakit banyak ke sakit sikit?"
adam: sakit sikit aje
mia: nasib baik sakit sikit.. lau sakit banyak nnt mati cam ibu.. (lupe die panggil mama ke ibu kat ayu raudhah)
adam : *_*


hahahaa.. okey aku da penat menaip.. hahaaa.. tp bnyk lagi yg aku xpuas ati kot..
YANG PART LAST..
Nur amina masa TUA = pesal xcarik plakon putih cam beliau?? heheee.. kaler kulit da berubah adess.. yg laen2 pon sama.. hahahaa.. okey.. aku da penat gelak ni...



TAPI.. aku da fall in Luv ngn LAGU cite ni..
Tanpamu




(da psg lagu ni jugak kat blog ni wat halwa telingee..kekeke)

(pakai baju ohmedia.fm masa g tgk wyg.. hihihii)

Nota kaki : ape komen kOrang?? korang rase cmne cite ni after korang tgk?? Sowi eaa lau korang rase akunye review xbape nak best..hahahahaha.. AKU JUJUR dari apa yg aku TENGOK ajee.. Peace!!!!


5 Coretan:

udacun said...

testing testing

| cik azeya | said...

part ayu raudhah mati pun aku nak bangkang. hahahah. aku pon same, gelak je banyak. menangis jauh sekali. -_-

Zulfikar Hazri said...

hurmmhh, saya tak minat nurkasih, drama dia pun tak penah tengok sampai habis walau satu episod.

tapi dr ape yg awak citer...saya dapat rasa, penulis skrip buat cerita dlm keadaan tegesa2...

udacun said...

@cik azeya... hahaha.. mmg nak bangkang jugak time tuu.. bleh plak tetibe kene langgar kete.. hehehee..

ayu raudhah siyes cantekk woo

udacun said...

@zulfikar.. mmg nmpk tergesa2.. haha.. nak wat cam omputeh kunun2.. mmg xjadi laaa.. sume xbuleh..ape pon xbuleh..

p/s: tp siyesss drama die mmg best laaa.. muvie ni je cam hampez skit..hehe.. scene xbape nak logik

♥ Jejaka dan Jelita ♥

 
;