Monday, August 22, 2011 4 Coretan

♥ Melawat Stadium n KOLAM Renang UTM ♥



Salam u all..
Entry kali ni pasal hari berjalan2 sekitar UTM ajee...
Sabtu (kelmarin) aku g jejalan.. n jenguk2 laa port Stadium n Kolam Renang yg baru siap..
Nasib kami baik sbb ada pak guard yg baik ati.. siap jd mcm Tourist Guard kitorang lak.. hahahaa
siap terangkan sume tempat n xlupe jugak suh kami g melawat sume area..
I Like.. kih3..
(tetibe tringat post/pic mmber2 yg kene marah sbb g snap2 kat area Stadium/kolam renang)

actly, stadium n kolam renang ni mcm da siap lam 97% daa dprd ape yg aku tengok laaa..
ada sikit2 aje lagii mcm kerja mengecat skit2 n kerja mmbersihkan bahan2 yg depe buang merata2.. gtu laaa
menurut sumber lagi, myb pas raya dpt la merasa/ dirasmikan.. mungkin ya n mgkin tidak..
n dengar kata IMIGRESN ker ape siap daa booking da stadium utk perlawanan yg akan dtg ni.. end of year punye kot.. ntah laa.. sesame kite nntkan..

Ok jum jenguk2 pic nii.. zassss


erk.. ini bukan stadium mahupun kolam renang.. tp TASIK UTM hahaa..




STADIUM UTM


pintu masuk ke STADIUM


Taraa.. da duk lam stadium daa..


Jam besar woo..





KOLAM RENANG UTM

Welcome2.. meh la dtg jenguk2



ok ini utk penerjun smua.. ada papan anjal.. ada yg utk terjunan.. info diterima .. yg ni utk penerjunan n kedalaman 10meter.. air diee mmg xnmpk dasar wooo.. DALAM wooo


Yang ni pulak.. utk acara RENANG 100meter nii.. bleh test ni..best2..



Lagak gaya seorang penonton..hohoo


Teman yg sudi menemani..hahaa (usha mamat cuci kolam ker??)


Nota kaki : Tak sabar nak berenang ni.. jum beli baju renang ^_____^
Wednesday, August 17, 2011 8 Coretan

♥♥♥ Wordless Wednesday #3




Nota Kaki : Membilang hari nak balik rayaa ^_______^

Monday, August 15, 2011 0 Coretan

♥ Selamat Hari Isnin ♥


Nota Kaki : Selamat Berpuasa
Thursday, August 11, 2011 0 Coretan

♥ oH Tepung Pelita ♥


Salam ...
Hari ni Entry pasal TEPUNG PELITA..

Hari ni 11 Ramadhan .. means sudahh 11hari kita berpuasa menahan sabar n lapar yeaa.. serta nafsu2 yg lain.. sabar2.. Sepanjang 11hari ni jugak laa.. mmg menguji tahap kesabaran ku... bygkan laa.. 11hari aku asyik mencarik tepung pelita ajee.. just dpt hari 1st sajaa yg aku dpt beli rm2 - 5 bijik .. sume telan.. xcukup rasenyee..... hari2 lain sume abess.. sedih sgt2..
ada la masa hari ahad lepas dpt merasa lagi.. beli kat bazar TAMPOI.. tu pon ada akak tu yg kasi 2 ketul.. sedapp yummy.. sgt suke ini kuih tauu..

dan hari2 seterusnye moOd jd down bile pegi awal bazar.. gerai makcik tu plak xbukak.. 2 hari kot aku g awal.. tp lau kira xde la awal sgt..ye laa balik dari bzr lam kul 5.30pm.. tp mmber2 aaku g sana kul 6 ada plak mkck tuu.. xtau la sbnrnye mkck tu bukak gerai kul bape..huhuhuu..
Semalam 10/8/2011 aku g lewat la sikit..konon2 kan.. kul 5.45pm smpai bazar tuu.. yess makcik tu ada.. tp tepung pelita lak takde.. frust lagii.. mmg bile frust xdpt tuu..trus down .. kecewa xtau nak beli ape.. last2 sume bende aaku beli..hambek ko..

Hope 11 Ogos 2011 (hari ni) aku berjaya laa dptkan 2hengget xpon 4hengget tepung pelita ni.. sgt2 nak OK.. huhuhuu



yg mana xkenal tuu try la tnya kat incik google..

kalau malas tanya incik google.. tgk la pic kat bawah nii.
mcm ni.. cara2 nak dapatkan tepung pelita

1. kita kene ada Tepung yeaaa




2. Pelita

3. Taraa.. jd la Tepung Pelita (My feveret nii)


Nota kaki : Nak balik kg.. huhuhuu.. lmbtnye nak balik.. nak mintak mak buatkan tepung pelita ni.. peberet dari dlu ag.. lau duk kat umah mmg pose2 suh mak buat.. pastu buh lam peti ais.. makan time sejukk.. nikmatnyaaaa...
Tuesday, August 9, 2011 2 Coretan

♥ tacing btoi layan ni --> 5 Rupees Tamil Short Film ♥

Layan aje laaa...

^_____^




Nota kaki : mmg touching btol.. try la tgk n sabar menunggu.. 8mnit tuu
Monday, August 8, 2011 2 Coretan

♥ Dah Ready 30 keping sampul utk anak2 sdara mak udacun ♥


Salam ...
hari ini 8 Ogos 2011 .. hahaa.. tapi ngn penuh semangat ni.. dah siap duit raya..siap bubuh lam sampul lagi.. 30 keping khas utk anak sdara ok..
Untuk pengetahuan semua .... Anak sedara gua da seramai 30 orang sudaaaaa.....
SO.. tgk siap beli sampul yg cover duit lagi.. sapa2 yg dpt sampul rm100 mmg bertuah sbb dpt smpul mahal..wakakkaaka.. dlm sama ajee.. kih3..


COmel kan sampul nii ^___^



Yg hijau tu utk adik gua.. tgl sorg aje adik.. layan ajeee.. :)



Nota kaki : Lagu kat blog ni (terbaru) Melly- Kembalikan lagi senyumku

0 Coretan

♥ Saya Menang Kupon KIPMART RM40 ..yeahh ♥

Salam semua..
Semalam berjalan2 ke Kipmart TAMPOI... hahaa..
shopping2 raya laaa konon.. n beli la 2 helai tudung.. dah la suasana hari raya betol ngn alunan lagu raya.. hepi2 gtuuu.. sronok shoping smbil dgr lagu raya.. buat rasa smgt berkobar2 nak beraya n balik kg......

lepas tuu.. ada dengar abg DJ ngah buat kontes SAMBUNG LIRIK LAGU RAYA .. tgk mcm2 org dapat woo.. free Baucer Tunai kipmart tuu.. last tgk depe dpt rm30 utk Baucer Tunai raya.. lepas tuu ... aku hanya intai dari jauh ajee sbb masa tu akak aku n mmber die sebok membeli brooch.. hahaa..
so abg tuu siap jeling2 ag n ckp kuat "Yg pakai baju biru tuu jelingg ajee.. mcm nak join ajee.." lawak btol .. saje jee nak kasi aku semangat la tuu

pas tuu die up kan lagi Baucar Tunai jd RM40 uuu.. haha.. ada sorg akak tuu..
dia nyanyi tapi salah.. hik3... pastu aku lalu ajee.. n die siap ajak2 ag ..meh la join.. haha
ini xley jd.. ape lagi.. trus la join..
n masa tu die putar lagu MENJELANG HARI RAYA - DJ DAVE




just simple 3 words die nak .. hihihii..
masa stop tuu.. aku smbg la ayat 'Ohhh SUngguh Meriahnya ...' (siap nyanyi u)
n taraaa.. ANDA MENANG BAUCAR TUNAI RM40 .. yeahh.. buleh shoping raya..

hepi betol smlm.. tp xsempat nak pakai lagi baucar ni.. kes smlm masa dpt pon da nak balik..
tp xpe.. exprd date die lmbt ag 9 SEPT 2011 u .. hhehee..
yeahh... mggu depan la nak g shoping2 kat sana.. hehee
buleh smbar baju kurung spasang tuu.. hik3.. hepi2..


Nota kaki : Terasa diri ini sgt2 bertuah la.. rezeki di bulan Ramadhan :)
Friday, August 5, 2011 0 Coretan

♥ Teringat akan video TITAS ini (2007) ♥

Video Sedih tahun masa TAHUN 1 SEM 2 (DEGREE) thn 2007 laaa
.. hehhee
>.<







Nota kaki : hohohoooiiii.. cite sedeyyy
Thursday, August 4, 2011 4 Coretan

♥ GiveAway EdY : still beauty ♥

Salam...
Ok.. td ada member Redzaimy mengeTAG ann suh join GA from EDY ZAIDI ni

hadiah nye yg buat diri ini terujaa sgt2.. ANGRY BIRDS.. yippi.. da la minat giler ngan BURUNG MARAH ni.. mmg xley jd laa.. Trus nak wat entry pasal bende alah ni..haha

Ok.. tak yah nak cite2 laa..
kalau ada rasa tringin nak join.. meh click kat BANNER bawah ni yeaa


bende yg paling penting yg btol2 kene beringat n buat ialah follow belog di bawah

1. http://danielzaidi.blogspot.com
2. http://edyzaiditravel.blogspot.com/


Ok.. da settle sume??? haa.. baru bleh post..

Ok .. aku nak tag akak aku ni la.. yeahh

ILLYANI
.. jum Join GA nii



adiah yg aku teruje sgt2 nii



Tempat pertama : 2 x Patung Angry Bird



Tempat kedua : 3 x Handphone Stand Angry Bird



Tempat ketiga : 5 x Patung Comel dari Australia





Nota Kaki : Saya sukeeee.. angry birds.. aummmm
2 Coretan

♥ Yeah Baru dapat parcel .. BAJU BAPAK AKU PUNYA ♥


Salam ..
Baju yg di tunggu2 selepas menang Peng'LIKE' yg ke 499..
Sila tengok SINI kalau nak tau laa... haha


Yezza.. seb bek FIQO tag n gtau yg baju da smpai.. tepat kul 4.15pm trus redah hujan..naek moto poi balik kolej sbb nak amik baju..kang xpsl2 pas kul 5 da tutop..haa..
nsb baek sempat woo.. yess yess yesss..

Baju BAPAK


Arituu mintak baju SIZE M .. tp die bg L n dipotong lak L tu jd M .. awat na?? nak suh nampak jd BAJU BAPAK AKU PUNYA ka?? besaq btoi .. mmg baju bapak ler jdnyee ni..haiyaa..
seb bek baju FREE..

Besar wooo..


BAPAK AKU PUNYA



PAPE POn tengkiu banyak2 buat BAPAK AKU PUNYA sbb kasi baju FREE ni..yahuu..
Korang2 yg nak baju free gini kene ikut syarat depe kasi

'"Buat Peminat Bapak Aku Punya. Sebanyak 100 Helai Bapak Aku Punya T'shirt Telah dicetak dan dijual. Jika anda mahu memiliki t'shirt ini juga.. sila ambil perhatian. Jika anda berjumpa dengan sesiapa yang memakai t'shirt ini silalah mengambil gambar dengan beliau dan tag kan gambar tersebut di Page Bapak Aku Punya atau www.facebook.com/bapakaku dan anda bakal mendapat t'shirt ini secara percuma... Percuma...pihak kami akan menghubungi anda dan menyerahkan hadiah ini scepat mungkin..... dan jangan luka LIKE www.facebook.com/bapakaku "

ha.. jd lau nak meh la bergambor ngn aku.. hahaa

KALAU nak beli .. meh pakat POI SINI yeaaa.. SINI SINI

Nota kaki : hahaa.. rasa bertuah sgt.. baru aje td post psl menang topup .. ni da dpt baju.. Syukur.. rezeki di Bulan Ramadhan .. :)
2 Coretan

♥ Saya Menang Giveaway Julai Bersama Blogger by Andyhowtt.com ♥


Salam.. yeahh.. hari ni hari ke-4 berpuasa yeaa rakan2 smua..
Hepi2 sbb terpilih untuk menang Give away Julai bersama Blogger ni.. wahh terujeeee...
Jarang bertuah mcm ni.. tetibe bertuah lak yg nii..yippi2..


Entry bertuah yg dpt ni buleh tgk kat SINI


Ini senarai yg Join yeaa.. ramai woo

kat bwh lak..haha

Sape nak cek nombor2 depe tengok la SINI


Ha... yg ni saspen plak.. hadiah2 mmg best wooooo.. even xdpt adiah2 yg lagi best kat atas.. ann bersyukur sbb dpt jugak adiah.. yeaa.. dpt adiah TOpuP tuuu.. RM10 kot..hahaha.. ok wat.. sape nak bagi tOPuP free kan?? kann?? kann??


Ann menang ni hadiah yg di taja oleh Akmal Hilmi.. tengkiuu so muchh tauuu


Kepada sesape nak cek nombor depe naek ke tak (mcm mnurun nombor lak..hahaa)
buleh la KLIK SINI yeaaa..



Nota Kaki : Rezeki di bulan Ramadhan .. moga Allah membalas nyaa.. Amin.. tq again
Monday, August 1, 2011 2 Coretan

♥ Selamat Berpuasa 1 Ramadhan 1432H ♥



Salam.. dah niat puasa ke semua?? dah sahur ker???
yg belum niat tuu..niat2 la skrg.. n sahur2.. niat puasa sbulan trus yeaa..
Just nak wish..
SELAMAT BERPUASA utk seluruh umat islam di dunia.



Nota Kaki : Berazam utk puasa penuh ini tahun :)

♥ Jejaka dan Jelita ♥

 
;