Monday, February 15, 2010

#127♥ Fatwa larang lalui pengimbas bogel ♥


GAMBAR menunjukkan salah satu pengimbas yang terdapat di Lapangan Terbang Heathrow, London pada 2 Februari lalu.

WASHINGTON - Majlis Fikah Amerika Utara mengeluarkan fatwa dengan memberi peringatan supaya penumpang beragama Islam tidak melalui alat pengimbas bogel di lapangan terbang, lapor sebuah akhbar semalam.

"Ia merupakan satu pelanggaran jelas ajaran Islam mengenai lelaki dan wanita dilihat berbogel oleh lelaki dan wanita lain," kata fatwa tersebut.

Larangan itu merupakan tamparan hebat berhubung penggunaan mesin X-ray yang ditempatkan di Lapangan Terbang Heathrow dan Manchester, Britain.

Di Amerika Syarikat (AS), terdapat 40 alat pengimbas di 19 buah lapangan terbang dan dijangka meningkat sehingga 450 unit pada hujung tahun ini.

Penempatan mesin itu dibuat sebagai sebahagian daripada kawalan keselamatan selepas seorang warga Nigeria, Umar Farouk cuba meletupkan bom dalam seluar dalamnya semasa dia menaiki pesawat komersial ke AS pada 25 Disember tahun lalu.

Umar kini ditahan di sebuah penjara di AS. - Agensi


sumber : KOSMO! Online

xedit pape pon..hehehe


p/s: malu sey lalu ikut sini.. adeh

13 Coretan:

Aus said...

hahahahak...
kantoi pakai g string..
lol , tapi nak wat caner..
sistem keselamatan..
huhu..


kalau senang datang la singgah :
AUS

udacun said...

Aus: tau xpe.. kantOi nnt... abes yg xpakai pape.. ag kantOi..keh3..

noor afzan said...

euuu..geli..=)

udacun said...

noor afzan: geli knapeee??/

udacun said...

noor afzan: geli knapeee??/

Aus said...

hahahk..sape suh xpakai ape2..
hahahak .

erkk , camtu kena jalan cepat2..sepantas mugkin..hahahak .

udacun said...

aus:ha3... berlari trus r..tpl tkk

~aSHa~ said...

sib baik tak jadi nak flight pada 25 dis tu..kalo tak sure..tak tulis blog dah...ish...

tapi canggih tul la kat sane...canggih2 leh tgk luar dlm...chaittt..

udacun said...

asha: kak.. kalu tak xtulis bLOg nape?? malu eaaa??
keh3..

btol..canggihh.. hehehhee.. nampak g-String nnt..kih3

Aus said...

hahahak..

lari pantas..
kekeke..


alamak uda..lupa bwk pisang la..
hahaha .

udacun said...

aus: erk... pisang????

pisang sape yg aus lupe bawak? keh3x

chamn said...

hahahahahaha.. geli hati beb.. mcm2 la... takot r nk g obersi!

udacun said...

chamn: keh3x.. loh pegi aje la.. da dowang scan.lalu aje..ahaks

♥ Jejaka dan Jelita ♥

 
;