Sunday, January 3, 2010

#62 ♥ Hoho...EDIT PHOTO CONTEST ♥

Yeahh..Contest lagi..... kali ni agak specel cikit... sbb contest ini di anjurkan OLEH kawan uda sndrik...
kawan satu Universiti... satu KOLEJ.... satu BATCH.... satu KELAS..... satu COURSE...satu MAJOR... sume SATU lerr..... SATU MALAYSIA... yeahhh..hik3..... ape la mencarut2 ni......

cik ros : "credit lebey la kat kawan mu ini"~rasuah..haha

wokey2.. xnak lengah2 mase daa... cmni... td tgk kat GB ade yg PING BLOG pasal bende ni... almaklum lerrr.... 2hari xbukak blog pasal TERLUPE BAYAR bil BEROKBAND ni....hahaha.... da bayar da smlm..so da ley pakai.. hik2... so... nak masuk ker ni contest..haha....

ayat cik ROS : "erm..tiba2 cik ros rase bermurah hati nk wat contest..hehe..xtau la nape tiba2 terbaik hati..mybe sbb tahun baru kot..(haha..ada kena mgena ke??)..."

layan ajeee... klik banner kalau nak tau ag lanjutt..

Banner Edit Photo Contest


ni yang UDA PERTARUHKAN...


pastu nak cite sikit pasal pic ni.... haha... pic ni diamil time JALAN2 tgk WAYANG (*Sayang U Can DANCE )kat Jusco TEBrau wif 4org kawan ag~aimi, KJ,Roy,Farhan(adik KJ).... pastu..lam NenOng2 nye kete ni... uda n KJ n farhan la yg nek... tp pic KJ n farhan da dipotong..hahaha.......
TEKNIK2 adobe Photoshop ELemnt telah digunakan tuk mengabungkan pic kete ngn bekground tu.... hahaha....
pastu plak... pakai ADOBE PHOTOSHOP CS 8.0 tuk tmbah effect2 lak..pastu di tacap cikit2 ngn PICASA 3..maka jadi la mcm tuu..hik3......


cik ROS: boley menang tak???? boley lerrrr.... tu muke uda walaupon kecik..hahaha... sbb muke da xley ubah da jd mende lain..da smmgnye cunn... so..tacap bekground lerrr...



p/s: ok tak pic ni kekawan?? hehehe..KOmen2.... :P

10 Coretan:

muhdzahari said...

kita masing-masing ketinggalan. ingat saya je masih guna photoshop versi lama. he he..
err..CS berapa pun kita guna, kalau takde idea, tak jadi jugak. ya tak. :)

udacun said...

muhdzahari : hahaha... mls nak pakai versi baru sbb RAM+memory laptop xmengizinkan la... guna aje yg lame..lalalalaa

Nurul Akma Bahari said...

aku bleh join x photo contest ni?

zack zukhairi said...

ahaha! comel!

udacun said...

Nurul Akma Bahari: aha..kamu pon boley laaa..

zacK: macihh..hehehehe.. tp uda xsepower zack r.... hehehe

farenova said...

cantek u edit...

iEnA eLiEnA said...

hye..
rajin gak join contest kn
nk wat iklan..hehe
jom join contest lg satu ni
mane tau berpeluang jd model
:)
do visit my blog & add me as ur referal.hadiah menarik!visit me at :

http://ienaeliena.blogspot.com/2010/01/hannah-talent-ingin-menjadi-model.html


jgn lupe letak link sy if u masuk contest ini ye..
hee
gudluck~


Contest INGIN MENJADI MODEL?

Dianjurkan oleh HANNAH TALENT.


Syarat-syarat penyertaan :

1.Terbuka kpd lelaki,kanak-kanak dan wanita (bertudung sahaja)
2.Mestilah menjadi follower Hannah Talent
3.Peserta mestilah mempunyai blog sendiri.Penyertaan tidak akan diterima jika menghantar gambar dan entri ke email kami.
4.Letakkan blog Hannah Talent dlm senarai bloglist anda.
5.Letakkan logo HANNAH TALENT diatas, di sidebar blog anda dan logo tersebut mestilah link ke Hannah Talent.
6.Letakkan hanya SATU gambar yang jelas dan anda beraksi cantik seperti model professional.Gambar tersebut mestilah gambar anda,bukan gambar orang lain.Boleh diletakkan gambar muka sahaja,separuh badan atau gambar penuh satu badan.
setiap 1 ORANG perlu ada 1 BLOG DAN 1 PENYERTAAN sahaja
Bagi kanak-kanak,ibu bapa buatkan 1 blog khas untuk anak mereka...
(TIDAK DIBENARKAN MELETAK GAMBAR BANYAK2,AUTOMATIK DISINGKIR!!)
7.Buat entri mengenai HANNAH TALENT dan sedikit penerangan mengenai contest ini.
8.Sebarkan contest ini dengan cara anda tersendiri.Pastikan di akhir ayat di blog anda tulis begini :
saya mengetahui contest ini dari blog :http://ienaeliena.blogspot.com/2010/01/hannah-talent-ingin-menjadi-model.html (ini adalah penting,sila link kan URL blog tersebut)
9.Didalam entri anda juga perlu ada ayat yg backlink ke HANNAH TALENT.
10.Sila tinggalkan URL contest di page anda di ruangan komen dibawah.
11.Tarikh tutup :13 -01-2010
Jadi...jangan lepaskan peluang keemasan ini ok!

udacun said...

farenova: tq
iena: dah

|i∂mϟur∂| said...

cantik...
guna photoshop ke..??
saya pun join gak... =)

udacun said...

gud luck u too

♥ Jejaka dan Jelita ♥

 
;