Monday, January 4, 2010

#64 ♥ AMende la ni??? ♥

salam sume... hehe...
saje nak megupdate mende2 yang aku lakukan sepanjang smggu ini... saje suke suki...
akunye BELOG..so..suke suki aku la nak update ape pon..TOL tak??? hehehe...

ini la aku...

norihan a.k.a uda a.k.a ann

hehe... memulakan perjalanan ku.... ingatkan pagi sabtu yg damai... konon2 nak jog lerr.. tp dibantainye tdoo.. haha... pastu..layan CARTA JUARA-JUARA CARTA FULAMAK SMS SINAR 2009.. hik3.. smpai la ke pkul 12... pastu pas ZOHOR mula la aku merangkak kluar ngn Motor a.k.a kawan aku..hehehe.... Bergerak ler aku poi giant sorang diri..... hahaha... nak dijadikan cerita la kan... dkt area blok aku cerah ajee... tetibe br nak kuar dr Pintu Gerbang UTM..hujan turun lebat tetibe..adeh.. ngn muke xmalu aku terpakse berhenti..BERTEDUH kat pak guard tu beb..da la aku ngn serba pink aritu.. ntah ape yg rasuk aku suh pakai pink ntah..hahaha..
Pakai SANDAL pink + Sluar track Hitam jalu2 pink + tshirt pink + shawls bercorak pink...hehe..malu+ segan aku.... ade la abg Guard (*muda sbb tu aku panggil abg..lalala)...
die mula nak wat tektik mgorat....

abg guard : hai dik... org mane??? nape xbawak bj hujan.. nak p mane ni???
aku : org mane?? teka r.. (*haha smbil msj ngn PAKWE.... bile la pakcik ni nak BELAH)

abg guard: muka cam org klntan..tol ke?
aku: a'a..pndai (*mata tgk skrin hpon)

abg guard: nak p mane sesorg ni? hujan plak tu nak kuar
aku: biar la.. xnampak ke tangki motor ni da E??? huh..sebok aje... (*tp aku pakai ayat lemah lembut lerr~bajet ayu)

abg guard: sy xpenah nampak awak la sblum ni.. ni 1st time tau....
aku: erkk..... (*dalam hati: bapak sengaL.. xkan muke aku ni xpenah nampak??? da nak haus jalan tar ni aku lalu lerr.. da 3thn lebey da aku duk UTM.. ish3 pe daa)

abg guard: awak tgl la moto kat ctu.. pasni abg nak kuar gak.. bley abg bawa skali...
aku: xpayah la.... time kasih aje.... (*hahaha.. pastu aku bLah wpon hujan masih gerimis... MLS nak layan ... huhuhu...)

sampaila aku kat giant dgn baju bertompok2 basah..hehehee

Multi Use

Sejak bile aku suke Hello Kitty ni?? haha..aku pon pelik.. sbb nampk cumeL tu yg aku beli.... lam beg Kocik ni aku muatkan duit+kad2 aku (*kdt card xde la) + hepon 2 (nokia+sony)..hahaa... beg serbaguna ni..mcm2 bley sumbat daaa.... kunci moto pon aku sumbat lam ni

Borong2 nah amik ko : rm77.84
Bapak gile dekat rm80 ni..padahal xhbs ag aku beli... ni sume keperluan peribadi aku aje.... stok2 aku cam smpu,ubat gg,sabun,berus gg, n bla2.. bla2.... huhuhu.. bnyk ag xbeli ni....
ade ag yg tertgl cam SABUN BREEZE kaler purple tu(da hbs time tu), conditioner Pentente (color purple-abis gak), n kperluan wanita yg len... adeh... tu xborong baju2, suar,pakaian dalam ,pakaian kecik2 ag.. adoii... mnyak duit nak kene kuar ni....

BAYAR BIL BEROKBAND: rm50

2 hari xley surf tenet.. xley berbelog, berGb. berFB.. haha.. so.. aku ngn rasminye p ler bayar bil ni... TERPAKSE BEB..hehehe...
LAYAN : DEWA CINTAKU
AKu ngah Layan novel ni skrg.. baru bab16 rasenye.. mmber aku FARA yang kasi.. layannn... best sbb plakonye my Feveret actor gituu.. ABG Rosyam Nor.. aku mmg minat giler2 die.. encemm.. bile la nak jumpe face 2 face ngn abg rosyam ni.... hehehe...
Korang tgk la... smpaikan kulit buku n coretan abg Rosyam pon aku bace..hehehe.....
Encem...hik3......suke2


biskut Ikan
Sambil bace novel+surf tenet aku makan bskut ni

*************************************************
tu sume episod yg jadi ari sabtu
ni kisah hari isnin plak... ari ahad xde kisah sbb hujan dr pg smpai malam.. so keje aku surf tenet, bace novel aje la.. n tdoo..hahaha


dipagi yg sejukk.... tepon berbunyi.. my BF..bf ke?? kejutkan aku suh bgn n mandi... aku ckp ler ok2... haha.. pastu aku trik slimut lagi..kah3... mmg xley blah r... pastu bile da agak puas tdo... jam lam kul 8.10am... alarm da bunyi.. tp aku mls jugee.. aku off alarm n tutup mata.. jam 8.15am tepon lak bunyi..ingat my bf td yg call rupenye my Bos daa

bos: askum norihan, awak buatpe tu?? tdo lagi ke???
aku: (testing suara.haha) ehh.. mane ade... kat bilik ni ngah berciap2 nak g keje (*tipu sunat)

bos: oo...
*****************tepon disconnt******bateri bos abis..hahaha
aku pon mule la masuk bilik air, gsk gg,cuci muke, n nak mandi..tp tepon bunyi le plak.. berlari aku dptkan tepon

bos: ha.. bateri tepon saya mati la... (*pakai tepon bini die)
aku: oo patut la.. ya kenape encik? ada hal ke???

bos: xla saya nak mintak tlg.. tlg bla..bla..bla... saya kat hospital ni..cuti semggu..
aku: ha?? hospital??? nape?? (*yahuu bos cuti aku pon cuti..lalalaa)

bos: smlm sy masuk hospital.. disyakki DENGGI
aku: tergamam... huhu..cian incik... incik duk elok2 tau.. hope cepat sembuh.... nnt sgala amanah akan sy tunaikan... ok incik

bos: ok..tq yeaa..
aku: baik Bos... hehehhee

**cian bos aku... xjadi aku nak cuti....hehehe
***korang d

after ciapkan keje2 yg bos suuruh... aku wat keje aku sndrik lak...

ni aku p bayar Hutang kat pjbt pendahari :rm108
sblum smpai pejbt bndhari..aku singgah opis kolej jap... ha.... ape yg aku dpt??? hehee
poskad dr UK

ini dia... tuannye da 2mggu da smpai msia..poskad br smpai..pe daa

Pape pon..thnks ye incik Rosely...hehehhee...



****************aku da penat menaip daa..hehehe

p/s: wokey.... penat2.. ade komen??? hehe..saje luahan hati aku ajeee

4 Coretan:

Aidi-Safuan said...

awat dewa cintaku nyer cover cam keanu reaves?

Sharinginfoz said...

beli jangan tak beli......

Pengalaman Bersama Nuffnang…

Puji Jangan Tak Puji

Fiffy Syafiqa Hazirah said...

rajin gak ko layan pak guard gatal tu hehhhhh.. wakakaka
ak masih dendam ngn pak guard pasal dia x bagi ak kuar kol 2 pg g mekdi 2 minggu lepas... wahaha.. revenge x aku???

udacun said...

Aidi-Safuan: erkk?? ye ke??

Sharinginfoz: beli ape?

Fiffy Syafiqa Hazirah: wakakakkaka.. maleh nak layan..tp disebabkan hujan lebat..aku layan ajee..nge3x

♥ Jejaka dan Jelita ♥

 
;